FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Veronica, te-am înțeles bine, doar te avertizam că ești prea risipitoare. Ți-au șutit deja una, pe întuneric o să le ciordeasă iute și pe astea. (Ce-or face, Doamne, cu ele, că tot le aruncă nemernicii.)

Îți mulțumeam doar cu o glumă. N-are rost să fim posaci. Dacă le-am tăia mîna la toți hoții, s-ar umple lumea de schilozi.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2007-07-19 20:54:29
         
 
  M-ai intzeles gresit! Nu eu stersesem stelele, eu doar le-am pus la loc! Fusesem una dintre cele care-ti dadusem de la inceput o stea si m-am enervat pe hotz si am pus trei, nu una, tocmai pentru ca textul mi s-a parut remarcabil.
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-07-19 20:38:06
         
 
  Bogdaproste! Cred că nu mai stau prea mult (stelele)că textul apune chiar acum. (Și noaptea poți șparli constelații întregi. Sau or fi prin preajmă camere de luat vederi?)

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2007-07-19 16:54:43
         
 
  ***
Am pus la loc nu una ci trei stele!
Veronica
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-07-19 16:43:32
         
 
  Scuze:

pe care dv. refuzați să le aflați detectivistic
 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2007-07-19 15:24:04
         
 
  Venerabile domn care patronați acest inimitabil site,

Doi dintre comentatorii acestui text au crezut de cuviință să-și exprime părerea despre acest text și recomandîndu-l altora prin cîte o stea. Un alt membru și editor, din motive necunoscute și pe care nici dv. refuyați să le aflați detectivistic, a crezut de cuviință că trebuie să le șteargă.

Cred că s-a recunnoscut în ceea ce atît de bine spune Liiceanu și citez și eu:

„Sănătoșii închipuiți, odată denunțați, reprezintă una din speciile cele mai agresive ale omenirii”.

Brrrr! Ce specimene! Să mai ziceți că grădina de la Corbeanca...
 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2007-07-19 15:21:35
         
 
  Am mai adaugat si o stea, sa vina cat mai multi sa citeasca textul asta grozav!  
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-07-18 23:13:57
         
 
  Iata un eseu extrem de interesant, pe care l-am "devorat". De ce scriu oamenii? E un fel de "a se marturisi". Cei care scriu, sunt "vorbitorii", cei care citesc sunt "ascultatorii". Din pacate, sunt mult mai putini cei dispusi sa sculte decat cei dispusi sa vorbeasca, de unde mai putini cititori decat lucrari scrise....

Ma asociez dorintzei exprimate delicat de Petre de a vedea urmarea textului cat mai repede!

Vot cu nerabdarea venirii continuarii,
Veronica
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-07-18 23:11:01
         
 
 
cat de repede este posibil

Asta ma provoacă la o grabnică lentoare.

o nevoie pe care n-am reușit s-o clarific deocamdată

Într-o mai veche însemnare aforistică îmi fac din asta un program: scriu în speranța că niciodată nu voi ști de ce o fac.


 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2007-07-18 18:15:44
         
 
  de ce scriem?

Bună întrebare, d-le profesor!

La un moment dat, Eugen Lovinescu spunea:
,, scriu pentru că nu pot face altceva și o spun nu ca o simplă expresie stilistică, ci în mod absolut, cuvîntul acoperind integral noțiunea. Mă uit cîteodată cu obidă la mîna aceasta dreaptă, care nu știe umbla cu un comutativ electric sau cu manivela și resorturile celei mai simple mașini; știe însă să scrie cu satisfacția unei stăpîniri de sine în continuă creștere. Scrisul pentru mine este o fatalitate pe care nu am o discuta, ci numai a o suporta ineluctabil; scopul lui e în sine și în nimic; pasiunea literară se mistuie și nu lasă nici o cenușe; combustia interioară arde toate rezidurile eterogene; aș putea-o numi pasiune pură, întru atît se dispensează bucuros de satisfacții exterioare, fie ele chiar de ordin moral. Cu toată modestia vieții ce o duc, nu-mi lipsește nici conștiința vieții de sine (...); din activitatea mea s-ar fi putut tăia cîteva cariere academice și universitare,,.

M-am întrebat de mii de ori de ce scriu? cred că scriu dintr-o nevoie pe care n-am reușit s-o clarific deocamdată, scriu pentru că în asta am descoperit cea mai pură esență a cuvântului libertate, o libertate de care devinn din ce în ce mai dependentă, pe care știu că nu mi-o poate lua nimeni (poate există și-un dram de egoism la mijloc). Fapt este că nu mi-am propus nici o clipă celebritatea sau alte foloase, de exemplu materiale, care să-mi dea senzația că sunt de neînlocuit, că sunt buricul târgului, cum ar spune unii.

Bolnavul închipuit al lui Molliere, este un exemplu elocvent care se regăsește și în lumea celor care mânuiesc condeiul, mai bine sau mai puțin bine, cu gândul că sunt ignorați datorită talentului lor imens își fabrică suferințe boeme sau dușmani la tot pasul. Este slăbiciunea cea mai rea dintre toate câte le poate avea sau căpăta un scriitor, ea fiind pe drept cuvânt denumită boală.

O boală indusă de o utopie, pentru că la urma urmei, fiind sinceri cu noi înșine, contemporaneitatea alege între o carte bună și-un film pe dvd, ce-a de-a doua variantă

scrierile rămân pentru o foarte mică parte de împătimiți ai genului

cu plăcerea lecturii!

Lory
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2007-07-18 09:53:38
         
 
  Da, in sfarsit un eseu dintre cele cu care ne-a obisnuit autorul.

Felicitarile mele. Trimiterile sunt savuroase, problemele tratate complexe, iar stilul inconfundabil.

Acord un vot, sperand ca promisiunea dintre paranteze va fi onorata cat de repede este posibil.

felicitari!

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2007-07-18 02:22:23
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23945
Comentarii: 120070
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE