FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Andrei Petre
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Andrei, multumesc pentru cuvintele tale sincere... Apreciez mult vizita si acest semn... Ma bucur ca ai gasit ceva interesant...

p.s. mai bine noteaza fraza pe o foaie de hartie, ca se strica peretele... :)

te mai astept...

cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-08-29 14:31:02
         
 
  Un text provocator, clar, documentat, coerent și statistic demonstrat în istoricul fiecăruia. Mi-a plăcut atât argumentarea, cât și logica fenomenului "ilogic", aparent inexplicabil. Foarte bine condensat, pentru un subiect atât de vast, atinge cu precizie câteva elemente definitorii pentru noțiunea de hazard. Ghinionul, sau norocul fac parte integrantă din viața noastră. A ne cere explicații "în oglindă", presupune cunoașterea mecanismelor intime aferente destinului. Potențialul inexplicabilului devine asfel imens, tocmai dintr-o prea slabă cunoaștere a fenomenului în cauză și autocunoașterii. Aș menționa în treacăt "paranormalul", o explorare oarecum inconștientă în propriile necunoscute. Incursiunile "psiho", sau intervievările "filozofice", devin astfel (după cum bine menționa autorul) tot atâtea gratuități, într-o junglă a cărei legi sunt probabil altele, decât cele legate de rațional. Paradoxal, într-o rețea a raționalului, "iraționalul" capătă sens, ca un balans energetic ce conferă întregului sistem echilibru. Probabil, o rețea neuronală afectată prea mult de un eventual dezechilibru, egal în ce sens, devine ori o rațiune zdrobitoare, ori o imponderabilitate instabilă, motiv pentru care un dezechilibrat nu va ști niciodată că este "nebun".
Într-o astfel de condiție, omul devine imprevizibil, atât ca stare, cât și "în sine", determinând acțiuni care sfidează orice logică, sau un raționament atât de exact, că scapă unui "normal" prin însuși reducerea la simplitatea covârșitoare, evidentă numai după c.c.t.d.
Ultima frază mi-am scrijelit-o pe perete.
Cu drag,
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2006-08-28 22:02:50
         
 
  probabil eleonora, probabil...

multumesc...

te mai astept...


cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-08-26 23:02:08
         
 
  Petre, mai devreme sau mai târziu, vom găsi noima! (fără tăgadă)

cu același drag,
eleos
 
Postat de catre Raluca Oprita la data de 2006-08-26 08:47:41
         
 
  Mariana, Eleonora, va multumesc...

Eleonora, daca te vei gandi atent, vei descoperi ca viata este frumoasa tocmai pentru ca de foarte multe ori nu are noima...

va mai astept

cu drag

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-08-26 08:41:39
         
 
  Nu eseu care trezește interesul.
Există un drum pe care îl parcurgem (un întâmplător) spre eliberare, sau nu (și doar de noi depinde asta). Nu exisată ahazard... poate principiu "cauză - efect". Dar acest sistem nu îl putem atribui ca principiu de guvernare a universului divin.
Motivația exitenței, un subiect atât de alunecos... cred că doar cei care nu vor să o descopere nu o găsesc, pentru că Dumnezeu nu lasă nimic la întâmplare!
Viața este un dar nu "o întâmplare".

drag,
eleos
 
Postat de catre Raluca Oprita la data de 2006-08-26 08:00:42
         
 
  Ai trecut prin Tao, ai trecut prin sein und dasein, si in final observ ca "din cauza padurii, nu vedem copacii".
Eu am citit si prelucrat mental aceasta "frunza" din pomul cunoasterii.
 
Postat de catre Mariana Tanase la data de 2006-08-26 07:56:25
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23957
Comentarii: 120086
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE