FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Veronica Pavel
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Gina,
Comentariul tau e provocator precum, poate, e si al meu, in care, evident, am lasat multe nespuse. Multzam de trecere, m-am bucurat mult sa-ti citesc, linistit, ordonat si plina de energie, comentariul.
Cu drag,
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-03-16 13:52:23
         
 
  erata:aceea clipa- acea clipa...

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-03-16 05:20:34
         
 
 
bob marley regretatul obisnuia sa spuna: don't worry be happy!...utopie care probabil implineste de o clipa si poate ca aceea clipa este chiar momentul de -rascumpana-...insa atinge sensul ideatic...pragmatic privind, cele descrise de tine detaliaza o societate plina de speranta, abia acolo semenul stie sa fie rabdator convins chiar in a obtine...oricum am incerca sa acoperim lingvistic un moment, cel mai bine este acoperit sau controlat prin sinele care dependent de mediu induce inspre efect...societatile depind de mediul in care traiesc, detaliat ducand -banal-inspre economie-administrare-educatie...entropia prezentata de tine este perfect justificata sau argumentata prin persoane pline de energie si inca intr-un proces fiziologic de dezvoltare (copiii)...asa cum spui:


Entropia, noțiune care se învață în liceu la chimie, este starea de dezordine a particulelor materiale. Starea cea mai stabilă este cea în care Entropia, deci dezordinea materiei, este maximă. Pentru ca să-i fac pe elevii mei să înțeleagă Entropia, pe când predam în România, le dădeam exemplul cu ei îniși, arătându-le că le este mai comod să se așeze la întâmplare, și în general, să fie liberi în a se mișca, decât să fie ordonați. De unde, desigur, ei rețineau că ordinea prea mare e ceva nestabil și nenatural.

prin acest text delicat ai incercat sa duci aceasta indoiala mai departe insa trebuia sa te extinzi inspre societatea adultilor cu comportament individual regasit in chiar societatea din care provin...mare parte din subiectul tratat in text a ramas nerostit, premeditat ma gandesc...ma opresc aici,


goia

p.s particulele materiale au o scuza: manifestarea lor nu tind sa afecteze omul- se intampla independent de om


p.s 1 sincer subiectul asa abordat de tine imi face o deosebita pohta de conversatie extrapolata pe alte margini...insa nu acum...

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-03-16 05:18:20
         
 
  Multumesc Andrei pentru trecere si aprecieri. Sigur, exista si Entalpia, dra nu era sa fac aici un curs de termodinamica, nu? Ma bucur mult ca ai intzeles exact esseul meu!
Draga Tea, merci pentru trecere si comentarii. Conceptia despre socitate a unui om de stiintza difera uneori de cea a unui literat, dar ele sunt, pana la urma, convergente.
Va mai astept,
vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-03-15 20:40:26
         
 
  Interesant cum extrapolezi tu..... si cumva ai dreptate, dar discutia despre entropia sociala versus ordinea sociala pe care, intr-un fel, o deschizi cu articolul asta este mult mai complexa, zic asta chiar daca gresesc, tangenta mea cu ....stiintele ramanand....'tangente'!

Paralela intre 'balcanismul' nostru si 'ordinea' occidentala provoaca...ce vreau sa zic....este ca civilizatia de 'fiecare zi' poate fi numai fatada , trasaturile fundamentale ale acesteia ramanand a fi descoperite, cum bine zici in finalul art. 'Nu cumva confund eu Entropia cu Disciplina?'
Merita atentie aricolul tau, Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-03-15 15:24:59
         
 
  Un nume foarte bine ales pentru un scurt eseu deosebit de interesant. Ar fi interesant de dezvoltat subiectul in contrast cu 'agitatia termica' ce risca sa dea in clocot mai ales la noi.
Sa fie oare chestie de temperament? Inclin sa cred ca educatia inca suferinda, mentalitatea confuz-balcanica si un anumit grad de libertinaj prost inteles, defectiune de sistem in opinia mea, sunt toti atatia factori de dezordine interioara.
Rutina, bineinteles, isi are rolul ei.
Cu drag, un vot
 
Postat de catre Andrei Ghejan la data de 2007-03-15 02:09:12
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23957
Comentarii: 120078
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE