FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Rodica Elena Lupu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Emotionant textul tau , draga Rodica. Ai dreptate ca uitarea se asterne treptat ca o plapuma moale a inserarii chiar si peste cele mai deosebite evenimente. Ne-au dovedit-o in mare masura parlamentarii absenti la comemorare. Frumoasa ta evocare ne-a amintit ca scriitorul este solul intre uitare si permanenta. Pacat ca jertfa eroilor din decembrie 1989 nu a adus si implinirea idealurilor pentru care au luptat. Tranzitia a adus multa suferinta si a bulversatdupa chipul ei pe multi oameni.
Felicitari pentru un acest text scris cu durere profunda dar retinuta. Multi simtim ca si tine.
 
Postat de catre Elena Buica la data de 2006-12-21 16:05:50
         
 
  Excelent textul și excelentă ideea de a posta un asemenea text întru aducere aminte. Timișorenii au făcut atunci un gest istoric autentic, bărbătesc, onorant, curajos. Și, la 16 ani, rușinea din Parlament. Cristoiu se simte, probabil, și el cu musca pe căciulă.  
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-12-21 14:09:01
         
 
  aduceri aminte ne cenzurate. frumos si bine ca ne mai aducem aminte de scanteia care a generat focul
dar, exista o problema. 89 se imparte in doua; partea primara pînă în 2o decembrie a fost revolutie după 2o a fost lovitura de palat si s-a trecut la confiscarea puterii obtinute prin revolutie populara de la Timisoara
pacat ca se mai cearta azi in parlament... adevarul nu-l spun ei pentru ca le e foarte cald si bine pe banii noștrii
ai dreptate Rodica în 2o dec. 89 Timisoara a primul si singurul oras liber obtinut prin revolutie

felicitari si un vot
cu drag tavy
 
Postat de catre Octavian Sergiu Ciurtin la data de 2006-12-20 14:01:10
         
 
  Am scris acest articol în 19 decembrie 2006, tocmai pentru că în 20 decembrie 1989 Timișoara a devenit primul oraș liber din România, adică exact acum 17 ani.
Mariana, Tea, Veronica, Valeriu, mă bucur că ați lăsat câteva rânduri și v-ați amintit de cei care au murit pentru ca noi să fim liberi și... chiar dacă mai târziu...am intrat în UE.
Acest articol a aparut in revistele: OBSERVATORUL, ALTERNATIVA din Canada, AGERO din Germania, CLIPA din SUA,ZONA INTERZISĂ din România, cu care colaborez.

SĂRBĂTORI FERICITE! LA MULTI ANI!
Cu drag,
Rodica Elena
 
Postat de catre Rodica Elena Lupu la data de 2006-12-20 12:42:57
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  Felicitari Rodica pentru acest articol !
Lumea parca a si uitat de '89, de sfarsitul mizeriei dictaturii comuniste. Tot respectul pentru cei ce s-au asezat in fata gloantelor. Jertfa lor nu a fost in zadar.
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2006-12-20 04:08:05
         
 
  Impresionant articol, bine atinsa intreaga problematica, felicitari!!!
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2006-12-20 03:09:27
         
 
  Gandul meu e alaturi de ei si nu numai timisoreni, in '89 am aflat ca suntem inca! Salutar articolul tau, Rodica, felicitari, Tea  
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2006-12-19 20:03:16
         
 
  Alături de tine, mă închin celor care au culcat tâmpla pe asfaltul rece în acel moment de răscruce al istoriei românilor, sub gloanțele ucigașe. Își amintește românul, dar trece mai departe. Ce să mai spunem despre alte milioane de oameni care au fost sacrificați sau s-au sacrificat în alte momente ale istoriei și de care puțini oameni își mai amintesc? Ce să spunem despre enormul număr de oameni care mor astăzi, în diferite locuri de pe pământ, în numele libertății? E în firea omului să lupte pentru idealurile sale, pentru dreptate, pentru, libertate, pentru o viață mai bună. Un text impresionant. Votez. O seară fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-12-19 19:50:40
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23961
Comentarii: 120088
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE