FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  De mai bine de o oră caut ceva care să mă liniștească. Sunt sigură că am văzut mierla pe zăpadă. Pentru că nu am găsit pe internet, am luat cartea pe care le-o făcusem cadou fetelor mele când erau mici. Vorbesc de "Călăuză în lumea plantelor și animalelor", ghid ilustrat, apărută la Editura Ceres, în anul 1985. Autorii sunt: prof. dr. Constantin Pârvu, dr. Stoica Godeanu și ing. Laurențiu Stroe. La pagina 123 scrie: " Mierlă - Turdus merulla, L. L=24-28 cm. Dimorfism sexual. Cuibul lângă sol, în tufișuri, boschete,în pomi, pe ziduri; este rotund la exterior, din ierburi uscate și mușchi, toate lipite cu nămol. La exterior este căptușit cu fân mărunt. Femela depune 4-5 ouă, pe care le clocește 13-14 zile. Poate crește 2-3 rânduri de pui pe an, folosind același cuib. Se hrănește cu insecte, viermi, melci, frunze. Fluieră frumos. Sedentară, comună în parcuri și zăvoaie, din deltă până în golul alpin. Iarna vine în localități.Europa." La planșa nr 73 se poate vedea o mierlă ca musafirul meu din februarie.

Îmi pare rău că nu vă pot invita pe toți să o vedeți la iarnă sau să o auziți în luna martie fluierând în cel mai înalt copac de lângă râu.

Nu mi-o luați în nume de rău, dar nu mă contrazic fără argumente și dovezi. La matematică se demonstrează orice afirmație.

Cu prietenie, Maria
 
Postat de catre Maria Tirenescu la data de 2006-09-19 22:42:41
         
 
  Înainte să fac comentariul, m-am uitat în dex, deoarece nu știam despre mierlă decât că este o pasăre cântătoare de pădure și am vrut să văd cum îi pot interpreta tăcerea. Am găsit următoarea definiție :
MIÉRL//Ă ~e f. Pasăre migratoare cântătoare, de talie mică, cu cioc galben și cu penaj negru la mascul, iar la femelă cu cioc și penaj brun. / Trimis de siveco, 21/08/2004. Sursa: NODEX

Despre diferența dintre tanka și haiku precum și tanrenga și renga, voi încerca să scriu un text de sine stătător. Îți mulțumesc și eu pentru tot ceea ce faci pentru promovarea liricii de inspirație niponă care și-a pus amprenta pe sufletul meu.

 
Postat de catre Magdalena Dale la data de 2006-09-19 18:43:34
         
 
 
Mulțumesc Magda. Știu că vei face și niște precizări referitoare la diferența dintre tanka și haiku, dintre tanrenga și renga. Iar Andrei va scrie ceva despre Constanța ca să afle și Maria.

Pleacă doar mierla sură sau gulerată(Turdus torquatus), mierla comună (Turdus merula ), neagră, cu ciocul galben, rămîne. Ea cîntă de la începutul primăverii pînă vara tîrziu și apoi deodată tace. Cîntecul ei este, după priveghetoare, cel mai bogat în triluri. Nu este o zburătoare versată, cînd cîntă însă găsește un loc mai înalt. După ce nu mai cîntă se strecoară pe jos, pe sub tufe, parcă deprimată, nedorind să mai fie văzută.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-09-19 18:05:47
         
 
  Trăienuț,
sper că nu te superi că am intrat și eu în joc.Nu prea cunosc eu toate regurile jocului dar, cu timpul gustând din puful de semințe voi descifra gustul armoniei,sensibilității si sugestivității micropoemelor nipone.

cîtă hărnicie!
o gîză se strecoară
prin părul de pe braț CTA

mulțumită inspiră
parfumul săpunului VDC

ciori cu pas țanțoș
prin umbra tot mai rar㠖
puf de semințe CTA

împodobesc penajul
albind petele negre VDC

apă și pămînt –
doar freamătul liniștii
sclipind în soare CTA

o gură însetată
absoarbe din nou viață VDC

tăcerea mierlei -
smocuri gălbui răzbesc prin
frunza ponosită CTA

călcată în picioare
de dorurile mele VDC
 
Postat de catre Dan Constantin la data de 2006-09-19 17:41:59
         
 
  Noi știm că Magdalenei îi place să scrie tanka. Sperăm cu toții să aflăm noutățile de la colocviul de la Constanța, colocviu care a avut ca temă tocmai poemul tanrenga.

Am un dubiu, mierla chiar pleacă? Eu știu că nu fluieră iarna, dar vine și mănâncă din curte...

Numai bine toturor!
Cu drag, Maria
 
Postat de catre Maria Tirenescu la data de 2006-09-19 08:41:41
         
 
  Corneliu îți mulțumesc pentru încredere!
Mi-am ales haiku-urile care mi-au plăcut cel mai mult și încerc o tanrenga.

ciori cu pas țanțoș
prin umbra tot mai rar㠖
puf de semințe CTA

auriul picurat
printre frunze încă verzi MD


apă și pămînt –
doar freamătul liniștii
sclipind în soare CTA

și dorurile mele
pescăruși cu zborul lin MD



tăcerea mierlei -
smocuri gălbui răzbesc prin
frunza ponosită CTA

și aerul vibrează
în așteptarea ei MD




Îmi place în mod deosebit primul, prin contrastul între ciorile țanțose, evident negre și puful de semințe pe care îl văd așternându-se lin prin umbra tot mai rară.

Ultimul este al doilea în ordinea preferinței. Liniștea, tăcerea vibrează de toate cuvintele nespuse, îmbrăcată fiind în razele blânde ale soarelui.

Mierla tace pentru că lipsește. A plecat spre locuri cu soare mai puternic. Nu sunt foarte convinsă de versurile mele sunt o completare potrivită, dar nu m-am gândit neapărat la mierlă, ci la orice altă viețuitoare a cărei tăcere o remarci pentru că îți lipsește.

Poate mai „recidivezi” cu poeme frumoase care să ne inspire...

 
Postat de catre Magdalena Dale la data de 2006-09-18 20:37:14
         
 
 
Maria, Dan, Aurel, dacă v-a plăcut vă mai aștept.

Horia, toate mulțumirile pentru că ai intrat în joc. Tentativa asta am făcut-o și eu cu Elia, dar se pare că există o exigență pe care n-am prea respectat-o. Ceea ce încerci este de fapt o tanrenga, o tanka în doi. Aștept să se pronunțe Magda care este mai în temă (și cu atestare în antologii).

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-09-18 15:31:04
         
 
  Versuri de o delicatețe și de o frumusețe absolut admirabile!  
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-09-18 14:23:30
         
 
  incercare timida de tanka:

cîtă hărnicie!
o gîză se strecoară
prin părul de pe braț

pe o aceasi bancă
într-o aceași toamnă

*

ciori cu pas țanțoș
prin umbra tot mai rar㠖
puf de semințe

natura simulează
viitorii fulgi de nea

*

tăcerea mierlei -
smocuri gălbui răzbesc prin
frunza ponosită

ce ciudata-i pădurea
în atâta liniște

*

apă și pămînt –
doar freamătul liniștii
sclipind în soare

un mic sunet de apă
zăresc doar cercuri pe iaz


Bine te-am regasit Traiane,
~Numai bine!~
 
Postat de catre Horia Ivascan la data de 2006-09-18 12:04:59
         
 
  Am oprit muzica pentru a patrunde in mine linistea...Le-am citit pe rand;o data, de doua ori...Linistea inca persista...Imaginile au ramas intiparite pe retina.  
Postat de catre Dan Constantin la data de 2006-09-17 12:08:46
         
 
  Câteva tablouri de toamnă surprinse de un ochi atent.

Cel mai mult îmi place:

"ciori cu pas țanțoș
prin umbra tot mai rar㠖
puf de semințe"

A venit toamna. Chiar a venit?

Cu prietenie, Maria
 
Postat de catre Maria Tirenescu la data de 2006-09-17 11:48:35
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23945
Comentarii: 120070
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE