FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
La mulți ani!
Text postat de Emanuel Cristescu
La mulți ani!

Ani, de acum încolo, mai buni pentru toți. Mai multă toleranță, echilibru și mai multă dreptate. Personal sper și în acea promisă "Dreptate până la capăt"

Aici, vă doresc înțelegere, renunțarea la disputele sterile și la atacurile la persoană și, bineînțeles, texte valoroase. Evident ecoliterare.

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  "Cel mai mult m-a deziluzionat formularea d-vs ,,să-l lăsăm să se maturizeze”."

"Prietenia este, în primul rând, pacea reciprocă și zborul spiritului pe deasupra amănuntelor vulgare." – Antoine de Saint-Exupery

Fiți mai exigent ce ceea ce publicați. Exprimările directe asupra defectelor, reale ori imaginare, ale unei persoane nu înseamnă spirit, nu înseamnă literatură. Ci, ofensă, injurie, insultă, etc. Credeți că dacă scrieți "Acesta este un pamflet" ați rezolvat problema? Nici vorbă.

Fiți aluziv, creați piste false, ambiguizați, lăsați conotația, subiacența să facă trimiterea. Și ar mai fi multe de spus. Însă este început de an și nu vreau să vă mâhnesc.

Mă credeți ori nu, toți sunteți, din punctul meu de vedere, prietenii mei. Eu vă iubesc pe toți. Și mă bucur ori de câte ori găsesc postate pe site texte valoroase. Aceasta este de fapt misiunea asumată a site-ului: texte valoroase. Vor fi singurele care, eventual vor rămâne după noi.

Iată, anticipam, comentariul de mai jos spulberă kilometrii de logoree versificată fără nicio valoare. Este un text coerent, chiar dacă suferă la capitolul argumentație. Însă este un eseu. Un punct de vedere decent, o viziune un text intertextualizabil.

De asemenea epigrama pe care ați publicat-o. Nu este o capodoperă dar are statutul de epigramă. Adică, are mușcătura sarcastică necesară unui tip de epigramă, aceea satirică.

Pentru aceste două texte, repet, nu sunt perfecte însă sunt deja literatură, vă felicit. Construiți de la acest standard în sus!

Cât privește trimiterea textuală versificată, bateți la uși deschise. De mult am scris

"La inceput, biografia mea a fost de lut
Apoi am infiat pasarile
Si mi-am ales drept
Blazon
Iubirea.
Cu ochii am scrijelit
Fiecare hieroglifa
A biografiei mele
Si m-am pregatit
Pentru marea ardere
Acest fum albastru
Care se crede amintire."

Cu ură, cu încrâncenare, cu forța nimic nu se poate construi. Nimic nu rezistă.

Mă opresc aici și vă spun, nu numai domniei voastre "La mulți ani" și la o revizuire exigentă a comportamentului europeic. Urare valabilă nu numai pentru domnia voastră ci pentru toți userii europeici.

Mi-aș dori ca din 2013 să ridicăm cu toții atât standardele de calitate ale textelor cât și, mai ales, ale comentariilor.

PS. Voi pleca în câteva minute undeva în Covasna și voi reveni probabil la noapte, târziu ori mâine. Prin urmare, nu știu dacă voi avea acces la internet de pe acolo.
 
Postat de catre Emanuel Cristescu la data de 2013-01-01 10:14:24
         
 
  Stimate d-le profesor, am ezitat mult dacă să vă provoc în această seară ori nu.Este o seară mai specială. Am urmărit discuția d-vs cu d-l recheșan la adresa mea. Cel mai mult m-a deziluzionat formularea d-vs ,,să-l lăsăm să se maturizeze”. Acum, poate că sunt eu cîrcotaș, genul acesta de exprimare sugerează un fel de complicitate, în a cărei ierarhie nu sunteți bossul cel de toate zilele.
Iar de ,, maturizat “, ce să mai vorbim… Pe cînd eu scriam , alții se jucau cu ea în praf…
Marile bătălii ale lumii nu s-au dat la Salamina, Waterloo ori Stalingrad. Cele mai cumplite monstruozități nu le-a săvîrșit Inchiziția, nu s-au petrecut la Auschwitz. Cele mai mari cataclisme nu au fost scufundarea Atlantidei ori Potopul lui Noe, Nu , hotărît, nu! Cele mai mari bătălii, cele mai infiorătoare monstruozități, mai fantastice, apocaliptice cataclisme, s-au petrecut, sunt în curs de desfășurare și vor fi , fără îndoială, și pe tabla de șah mat a viitorului, în noi. Captivi într-un cerc de legi imuabile, pendulăm cu inconștientă perversitate între cei doi poli extremi ai existenței noastre: realitatea și ficțiunea. Realitatea ne macină cu tot ceea ce suntem la uriașa, veșnica moară a timpului iar ficțiunea ne împrumută iluzia că putem amîna cu încă o clipă deznodământul final. Marea eroare a vieții noastre este aceea că în lupta acerbă cu realitatea încercăm să ne sprijinim neputința de toiagul atît de șubred al ficțiunii și
deșertăciunea ficțiunii de brațul capricios al hazardului.
Marele spectacol ,,Cu mască, fara masc㔠se joacă pe scena lumii de o veșnicie…și fiecare în parte ar trebui să luptăm să fim scenariștii, regizorii cît și actorii propriului nostru rol. Dar marea majoritate a indivizilor încearcă să intre in pielea altor personaje decât a celor pe care le reprezintă în realitate. Și, spre rușinea speciei, mistificarea este pe deplin realizabilă,
Oamenii-actori își consumă în liniște toate surogatele existenței: doi lei rîsul, patru lei speranța, pentru un pumn de mărunțiș, vor abonament permanent la fericire.
Specia încearcă printr-un infim număr de exponenți să justifice aspirația ei către înalt, deși ABSOLUT TOȚI dobîndim prin naștere pașapoarte de îngeri.. Însă, tare puțini sunt aceea care
să accepte arderea totală în numele unei idei, iar dintre aceștia, și mai puțini au orgoliul de a crede că merită..
Domnule profesor, realizați cîte măști se învîrt în jurul d-vs? Chiar nu vreți să înțelegeți că actorii aceia ,,sun vii”?
Pe de altă parte, politizînd excesiv pagina ,, Atelier Literar”, d-vs înșivă ați dat cale liberă
,,militarizării” acestui spațiu și divizării lui. Ba mai mult de atît, vă implicați permanent și
părtinitor în aceste pseudobătălii, Bine că nu ați început încă să împărțiți public gradele de colonel și general.

Iar dacă vreți într-adevăr să faceți ceva costructiv, nu renunțați niciodată la principii și fermitate în aplicarea lor.

,, Istețimea fără dragoste te face ipocrit.
Ordinea fără dragoste te face meschin.
Cunoștințele fără dragoste te fac cîrcotaș
Mîndria fără dragoste te face arogant.
Proprietatea fără dragoste te face zgîrcit,
Responsabilitatea fără dragoste te face posomorît.
Răspunderea fără dragoste te face sceptic.
Dreptatea fără dragoete te face dur.
Adevărul fără dragoste te face critic.
Educația fără dragoste te face plin de contradicții.
Credința fără dragoste te face fanatic.
Puterea fără dragoste te face violent.
O viață lipsită de dragoste este lipsită de sens.”
.
.
,, Toate enunțurile și legile științifice au totuși o trăsătura comună: ele sunt ,, adevărate sau false”. Enunțurile referitoare la fapte și relații nu pot să producă directive etice.
Minciuna distruge încrederea în enunțurile altor oameni.Fără o asemenea încredere. cooperarea socială devine iposibilă sau cel puțin dificilă. O atare cooperare încă este
esențială pentru a face viata umană posibilă si tolerabilă”
( Albert Enstein

D-le professor, cred că este cazul să mă opresc puțin. Dacă nu v-am plictisit, voi continua
mîine, mult mai interesant, Sper.

La mulți ani!
 
Postat de catre Vasile Hurmuzache la data de 2013-01-01 00:30:07
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23945
Comentarii: 120070
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE