FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
unui cuib de porumbei
Text postat de Dumitru Cioaca
"AMERICANILOR:

Dacă şi de astă dată
Se retrag din Orient,
Mă fac porumbelul păcii
Şi mă piş pe occident!"
(catren folcloric citat de gura de aur a tovarasului general Ioan Peia)

generalul Gagamita,
facut foc pe-un vest misel,
a deschis a lui gurita
spre-a iesi un porumbel.

p.s.1
cum iubeste mult razbelul,
si adora tevatura,
Peia cum deschide gura,
cum ii iese porumbelul.

p.s.2
Peia, cam circar, de fel,
face zarva prin afise,
ca el are-un porumbel
ce pe vest oricand se pise.




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Andrei draga,
Uite ce ar zice marele maestru, si citez din maximele domniei sale:

"Mai idiot ca tine, gargarici, nu poate fi nici etalonul absolut al idioţeniei!
Scriu pe aiurea şi pe genunchi, în grabă... deci se scuză lisa de coerenţă.
Ce mizerie fcăută pe faţă!
Căcănarilor,
Cu toată propaganda voastră disperată, în curînd o veţi freca la rece!
Admiratori idioţi !"

 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2012-08-09 15:08:23
         
 
  Epigramist, propozitia corect formulata ar fi inceput asa: "Mda, le-a plagiat si Peishor asta din ..."
Pentru ca, de ce sa ne uitam in alta parte cand este un plagiat atat de evident? Este colegul nostru, recunosc, chiar daca nu este atat de talentat, dar daca nu ii aplicam corectia si nu recunoaste ca a furat, va trai cu senzatia ca este chiar Pastorel.
E un PLAGIAT si are toate trasaturile specifice.
Propun sa isi ceara scuze si sa-l iertam,cu conditia sa nu se mai repete niciodata. Aici nu suntem in Guvernul Romaniei, sa fure fiecare cat vrea si de unde vrea si nimeni sa nu dea socoteala.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-08-09 08:06:22
         
 
  Mda, le-a luat si peishor asta din "Politice si apulitice", editia aparuta in 1996 sub ingrijirea lui George Zarafu si gata, se da lebada in chiuveta ce cult e el in materie de epigrama.
Patrunjel, pana si Zarafu se indoieste ca unele din epigrame ar fi scrise chiar de Pastorel.
 
Postat de catre General Motors la data de 2012-08-09 03:40:22
         
 
  Stimate domnule Mihai
Editia epigramelor lui Pastorel pr care o am eu este tiparita in 1997 si a fost alcatuita de Alexandru Paleologu. Are aproape 300 de pagini. In alcatuirea editiei Paleologul da in "Note asupra editiei" sursele pe care le-a folosit. intre care sunt trecuti prietenii lui Pastorel si arhiva personala a lui Pastorel aflata in posesia sotiei poetului care la vremea acea era inca in viata. Nici una din epigramele anticomuniste nu apare in aceasta editie si asta nu ca Paleologu nu le cunostea din folklor ci fiindca nu le-a putut atribuii o paternitate documentata. Eu nu neg ca Pastorel nu a compus si epigrame anticomuniste, probabil ca a compus multe si bune, dar sunt la fel de convins ca foarte multe epigrame nu au fost compuse de el. Ele vor ramane in tezaurul folkloristic romanesc asa cum vor ramane toate epigramele anticomuniste si toate bancurile anticomuniste si e bine sa ramana acolo atata timp cat nu se stie cine le-a compus. Se pare ca la arestarea lui Pastorel a fost confiscata si o valiza de manuscrise. Atunci cand se va gasi acea valiza toate epigramele anticomuniste scrise de Pastorel vor intra in opera lui. Sotia lui Pastorel era, sunt sigur la curent cu ce nascocea Pastorel pe seama comunismului. O epigrama se tine minte usor si eu sunt convins ca Paleologu a discutat cu distinsa doamna, assa cum o numesste el, si acesta problema. Si totul nici una nu apare in cea mai completa, dupa cunostinta mea, editie a epigramelor si catrenelor lui Pastorel. Nici cea cu:
Veronico, Veronico!
Eu credeam c-o ai mai mica"
nici cea cu:
"Gandita-i tu ma Ilie
C-ai s-ajungi asa departe"
nici cele citate de generalul Peia, si nici cele care circula acum pe internet. Este posibil ca ele sa fi fost ticluite de Pastorel? Este! Dar la fel de posibil este ca ele sa fi fost ticluite si de alti autori.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2012-08-09 02:45:36
         
 
  nea mitică, încearcă, totuşi, pe cât posibil, să nu te faci complet de râs!

miştoul ieftin chiar că n-are rost! eu nu vorbesc de ceea ce a SPUS geroge zarafu, ci de o carte TIPĂRITĂ, cu autor trecut pe ea, cu editură, cu isbn... cu tot ce vrei. carte pe care o am acasă, în bibliotecă (am văzut că alţii, nu spun cine, prin vile pe la floreasca, folosesc rafturile bibliotecii pentru sticlele de vizichi).

restul... belu, manuscrise postmortem sunt bla-bla-uri, o perdea de fum prin care încerci să te ştergi de rahatul în care singur ai intrat şi în care, spre regretul meu, văd că te tot afunzi prin ceea ce continui să scrii.

dar ştii cum se zice, fiecare pasăre pre limba ei piere!

îmi dau seama ce simţi... cam nasol să te faci de kko exact pe domeniul în care ai impresia că eşti dumnezeu pe pământ (la epigramă mă refer, ca să nu-mi aud vorbe)!

dar asta-i viaţa, tujur parşivă!
 
Postat de catre adrian mihai la data de 2012-08-09 00:00:55
         
 
  Ba dezasimilez cu plăcere, esculabe, cînd ştiu c-o fac pe tine!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2012-08-08 23:50:40
         
 
  nea mitică, faptul că nu apar aceste epigrame în ediţia de care dispui e explicabil, ba chiar e la mintea cocoşului, aş putea zice. iată de ce:

dacă ceea ce deţii a apărut înainte de 1947, multe din scrierile "epigramelor politice" aparţin perioadei de după instaurarea puterii comuniste. e de notorietate faptul că PASTOREL a fost închis de ministrul teohari georgescu (vezi cea de-a doua epigrama scrisă de ioan peia in ghicitoarea cu pricina).

si atunci cum să apară aşa ceva pe vremea comuniştilor?

e acolo o epigramă colosală, dedicată guvernului dr PETRU GROZA, "guvern de largă concentrare popuar-democrată".

poate, cândva, v-o scrie peia şi pe asta... :))
 
Postat de catre adrian mihai la data de 2012-08-08 23:50:17
         
 
  Stimate domnule Mihai,
Probabil ca aveti dreptate, toate epigramele anticoministe au fost scrise de Pastorel, daca asa sustine George Zarafu. Si cele care au aparut dupa moartea lui Pastorel tot de el au fost scrise. Manuscrisele se vor gasi cu siguranta in mormantul lui de la Belu.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2012-08-08 23:47:36
         
 
  greşit, adrian, de-o vreme încoace, eu unul nu-l mai citesc pe maestru decît pe sărite...
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-08-08 23:12:43

radu, trebuie să recunosc faptul că vă citesc în egală măsură pe amândoi, şi pe tine şi pe ioan. şi nu regret că o fac...
 
Postat de catre adrian mihai la data de 2012-08-08 23:42:02
         
 
  nene miticule...

nu ştiu ce ediţii para-complete ale lui păstorel ai matale şi nici cine le-a semnat prefaţa!

ceea ce am eu, printre altele, e un volumaş, aşa, mititel, de buzunar, pe care l-am primit cadou, cu dedicaţie, de la george zarafu, preşedintele asociaţiei epigramiştilor din romania.

asta s-a întamplat acum caţiva ani buni, cred ca vreo 10, la casa scânteii (a se remarca faptul că prefer terminologia veche e acestui edificiu, casa presei libere nu-mi spune nimic, ba chiar mă îngreţoşează, văzând pupinbăsismul multor cotidiene).

volumul, pentru corecta informare, se cheamă "epigrame politice", nu este nicidecum ceva exhaustiv, ci doar un segment de epigramele lui PASTOREL ţinute sub obroc sub perioada de până în 89.

multe, foarte multe dinte aceste epigrame sunt absolut remarcabile, iar ceea ce este de semnalat şi de admirat în acelaşi timp e faptul că autorul n-a făcut partizanat politic, s-a luat de toţi: de ruşi, de americani, de comunişti, de rege.... n-a iertat pe nimeni!

daca sunteţi băieţi buni şi-l prindeţi pe ioan peia în zi fastă, rugaţi-l să vă mai scrie câteva! ce nu face el pentru voi?
 
Postat de catre adrian mihai la data de 2012-08-08 23:36:25
         
 
  Stimate tovarase general,
Aceasta foarte importanta parte a operei lui Pastorel, nu este inclusa in editia ingrijita de Alexandru Paleologu care il cunostea bine pe Pastorel, pe sotia lui cat si pe mai toti prietenii de pahar al lui Pastorel.
Dumneavoastra ce dovezi aveti ca sunt scrise de Pastorel? Sa stiti ca si eu am primit pe e-mail cred ca in jur de 40 de catrene anticomuniste care ii sunt atribuie lui Pastorel, dar asta nu inseamna ca toate au fost scrise de Pastorel. Dumneavoastra, ca mare literat, ar trebuii sa stiti ca Istoria Literaturii Romane lucreaza cu documente concrete, nu cu zvonuri. In afara de asta faima lui Pastorel nu sufera cu nimic, daca se pune un semn de intrebare la anumite catrene atribuite lui. A scris in jur de 10.000 de catrene si epigrame, unele din ele chiar extrem de bune, inca din perioada cand comunistii inca nu venisera la putere. Pastorel nu are nevoie de un aparator de talia dumneavoastra, opera lui tiparita este cea mai buna aparare.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2012-08-08 23:34:19
         
 
  "eu asimilez, după ce citesc." (peia)

ok, dar n-ar trebui să dezasimilezi în public...
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-08-08 23:33:44
         
 
  Oooauuu! Ce tragedie şiecspiriană! Ce dramă elizabetană! Oh, oh, oh inima mi-i tristă, sufletu-mi scînceşte, fiindă esculică nu mă mai citeşte!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2012-08-08 23:23:30
         
 
  Da, cioculete, aici ai dreptate: eu nu rumeg, ca tine, aceleaşi tîmpenii agramate, eu asimilez, după ce citesc.
Mai mult, ai şi tupeul incredibil de a nega o parte importantă din epigramele lui Păstorel, încercând să scapi din rahatul în care ai intrat.
Eşti super-penibil!
 
Postat de catre ioan peia la data de 2012-08-08 23:13:35
         
 
  "pe ioan peia îl puteţi acuza de multe, însă nu şi de faptul că nu e citit!" (adrian mihai)

greşit, adrian, de-o vreme încoace, eu unul nu-l mai citesc pe maestru decît pe sărite, chiar şi în situaţii de maximă urgenţă, cum au fost astea recente, cu cotîrlă :)
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2012-08-08 23:12:43
         
 
  Domnule Mihai,
Nu cred ca generalul Peia nu a citit epigrama in operele lui Pastorel fiindca eu am o editie completa a epigramelor lui (cea cu introducerea scrisa de Paleologu, care era si ruda cu Pastorel) si nu este trecuta acolo asa cum nu sunt trecute nici alte epigrame anticomuniste puse pe seama lui Pastorel. Dupa mine ele fac parte din bogatul folklor anticomunist. De asta am si spus catren folkloric, pentru a se intelege ca eu nu i-l atribui in nici un caz generalului.
Cat despre faptul ca tovarasul general Peia citeste extrem de mult, nimeni nu se indoieste de acest adevar trist. De ce-i spun adevar trist? Fiindca citind atat de mult nu-i mai ramane timp sa rumege ce a citit. Si-i da si posibilitatea sa se infoaie ca un paun, fiindca, vezi Doamne! el a umblat cu Feuerbach la subtioara inca de la varsta de paisprezece ani.
 
Postat de catre Dumitru Cioaca la data de 2012-08-08 23:07:36
         
 
  Proştii, şi cînd sunt prinşi cu cioara vopsită, cad în picioare.
Şi ştiţi de ce?
Pentru că au mercur în picioare şi rumeguş în cap!

Admiratori idioţi?
Mai idiot ca tine, gargarici, nu poate fi nici etalonul absolut al idioţeniei!
Sincer, cred că ai putea servi de esenţă.

 
Postat de catre ioan peia la data de 2012-08-08 22:59:58
         
 
  Adrian, nu toti bolsevicii sunt si prosti. Mai sunt si bolsevici cititi, altfel nu si-ar fi putut gasi atatia admiratori complet idioti.
Cat priveste plagiatul, m-am lamurit, este o boala specifica bolsevicilor.
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2012-08-08 21:32:12
         
 
  vali, mitică!

aţi pierdut o ocazie, cred eu, unică în viaţa voastră! anume aceea de a tăcea!

pe ioan peia îl puteţi acuza de multe, însă nu şi de faptul că nu e citit! dacă voi aţi fi lecturat mai mult decat aţi făcut-o până acum, aţi fi stiut, cu siguranţă, că epigrama cu porumbelul nu lui ioan îi aparţine, ci altuia, un pic mai galonat ca el, şi anume alexandru o. teodoreanu sau, mai pe scurtătură, PĂSTOREL.

aşa că PĂSTOREL a scis despre zburătoarea cu pricina, însă, de ieşit, vouă v-a ieşit porumbelul din gură...

îmi pare rău, dar asta e realitatea!
 
Postat de catre adrian mihai la data de 2012-08-08 21:08:56
         
 
  cum iubeste mult razbelul,
si adora tevatura,
Peia cum deschide gura,
cum ii iese porumbelul.
Dumitru Cioaca

Insa, ultimul razbel,
Il va pierde, pasamite,
Ca, in loc de-un porumbel,
I-au iesit doar ciori vopsite !
 
Postat de catre Valeriu Cercel la data de 2012-08-08 20:43:06
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23972
Comentarii: 120095
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE