Nu puteti adauga comentarii acestui text DEOARECE
AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!
Comentariile
userilor
Sa lasam, deci, binili sa invinga si sa nu ne mai legam de capra vecinului de peste ocean. Pentru o socoteala fara virgula, va dau capra mea. Ceea ce se intampla pana si aici, pe site, este un spectacol absolut sinistru. Indivizi care cer "executia" celor care nu se aliniaza orientarii dictate de la centru prin intermediul activistilor, injurii de mahala si javrele ordinare, bineinteles.
Ratiunea arata altfel, domnilor!
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-05 16:17:33
Nu am nicio îndoială că binele va învinge până la urmă. Cu sacrificii dar va învinge. Iar răul, adică actuala guvernare, îşi va lua loc în rampa de deşeuri a istoriei. Din păcate, unii lideri vor intra în această rampă cu etichete pe care nu şi le-au imaginat nici în cele mai macabre coşmaruri ale lor. Aroganţa, corupţia, guvernarea împotriva guvernaţilor, frauda electorală, incompetenţa, prostia, încăpăţânarea şi spolierea propriului popor sunt argumente de netăgăduit.
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-05 16:05:19
Citez dintr-un bun amic de-al meu, Viq: "Indiferent dacă criza economică se va adânci și Europa va face implozie sau nu, indiferent dacă vom avea încă un conflict armat sau doar violențe regionale, rațiunea va triumfa. Cu purtătorul ei cu tot.
Dacă acești purtători vor fi mai numeroși sau mai puțin, este alt aspect. Dar e cert că cei care vor reuși să-și păstreze echilibrul și vor crește astfel șansele de a alege cea mai bună soluționare a unei probleme date, vor fi cei ce vor învinge.
Merită cunoscută părerea lui William Ury, unul dintre cei mai avizați sfătuitori în materie de managementul conflictelor."
Altfel spus; "Binili invinge! toate femeile din lume stie ca binili invinge"
Zexe
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-05 15:58:00
Stimate domnule profesor Cristescu,
Mi-ati pus cateva intrebari la care voi incerca sa va raspund, fara a avea pretentia ca raspunsurile mele sunt corecte fiindca doctoratul meu este in electronica, meserie care nu are nimic de a face nici cu politica nici cu economia.
Sa incep cu remarca dumneavoastra ca "o mica gasca de imbuibati se deda la excentricita..."
Daca acea gasca se da la excentricitati pe bani castigati cinstit, este dreptul ei sa faca asa ceva. Eu sunt convins ca si dumneaavoastra ca gasca nu a castigat banii in mod cinstit si ar trebuii data pe mana justitiei nu pentru felul cum isi cheltuieste banii ci pentru felul cum si-a castigat banii. Eu nu cred ca se va intampla acest lucru chiar daca peste noapte dispare administratia Basescu, fiindca toate vilele de milioane care au aparut intr-o zona pe care si eu si dumneavoastra o cunoastem foarte bine, este vorba de zona Baneasa, nu au aparut numai sub presidentia lui Traian Basescu ci si sub presidentia lui Ion Iliescu si a lui Constantinescu. Ori cum cam toate partidele politice isi au imbogatitii lor prin munca necinstita, de care au absoluta nevoie mai ales atunci cand au loc alegerile, (eu nu cred ca Mircea Geoana nu stia cat de corupt este Vantu atunci cand a mers sa se intalneasca cu el) inbogatitii prin coruptie se vor opune oricarei investigatie impotriva coruptiei, chiar daca acesta investigatie este indreptata numai impotriva imbogatitilor din partidul advers care taman a caazut de la putere. Pai vor zice ei, daca noi ne luam de imbogatitii lor cand suntem la putere, cand vor fi ei la putere se vor lua ei de noi, si unde ajungem? Insa eu nu vad coruptia ca fiind princila sursa a problemel grele prin care trece Romania in momentul de fata pentru simplul motiv ca ce a cam fost de furat s-a furat deja, deci nu mai este cine stie ce de furat.
Despre cat este de corupt Traian Basescu nu pot sa ma pronunt fiindca netraind in Romania nu cunosc toate dedesubturile familiei si persoanei lui. Singurele mismasuri prezidentiale de care am aflat pe acest site este alegerea fetei lui in Parlamentul European, negotul cu arme al fratelui lui si un apartament saau doua cumparate din nu stiu ce bani tot de fetele sau rudele lui. Daca astea sunt toate corutiile pe care le-a comis Basescu, tara nu este in situatia in care se afla din cauza lor fiindca sunt gainari marunte. Eu nu zic ca Basescu sa nu fie bagat in puscarie chiar daca a furat un dolar din bugetul statului. Problema este unde s-au dus zecile de miliarde de dolari imprumutati din strainatate. Basescu a incercat sa spuna ca aceste miliarde au fost folosite pentru a acoperi deficitele bugetare ale Guvernului Roman. Cand au introdus motiunile de cenzura partidele din opozitie au spus ca si ele vor lua aceleasi imprumuturi pentru acelasi scop, dar ele vor incerca sa negocieze conditii mai bune dela FMI, Observati nuantarea "vor incerca" in loc de "vor obtine" care de fapt este o vorba goala fiindca nici ele nu cred ca vor obtine conditii mai bune. FMI-ul nu-si schimba conditiile de acordare a creditelor numai ca peste noapte o tara si-a schimbat guvernul.
Parerea mea este ca situatia din Romania, din pacate, se va inrautai in continuare, indiferent daca Basescu ramane la putere sau un nou presdinte ales din randul opozitiei vine la putere. In Italia, Grecia, Irlanda si Anflia au avut loc schimbari de guverne si situatia nu merge mai bine in aceste tari. Noile guverne din aceste tari au introdus conditii de austertate si mai severe. Toate aceste guverne isi justifica masurile de austeritate prin nepriceperea in conducere a guvernelor anterioare, ceeace le va da pentru o anumita perioada de timp o anumita credibilitate. Probabi ca acelasi lucru se va intampla si in Romania. Cea mai buna solutie, dupa parerea mea, ar fi un guvern de technicieni din doua mari partide care ar fi in stare sa spuna Poporului Roman care este situatia reala si care ar caile cele mai propice pentru ameliorarea situatie economice a tarii. Nu cred insa ca acest lucu este posibil.
p.s.
Cat despre rolul intelectualilor sunt de acord cu dumneavoastra, ei trebie sa fie cei care sa traga sirena de alarma asupra lucrurilor negative ce se intampla in tara.
Postat
de catre
Dumitru Cioaca la data de
2012-02-05 13:27:02
sau, mai simplu, faceţi din nou operabil Forumul, n-au decît să ne bălăcărescă în voie, pe noi, cei care nu le împărtăşim opiniile, sau am fost atît de "fraieri" să nu ne autoexilăm spre ţara tuturor făgăduinţelor!
Postat
de catre
Dragoş Iovan la data de
2012-02-05 12:51:47
Îmi asum această politizare. Textele şi comentariile politice nu sunt ilegale şi se pot înscrie la categoria "Polemică" ori "Altele"
Şi prezint scuze iubitorilor de literatură, exclusiv de literatură, pentru disconfortul provocat.
Însă, cum vă spuneam şi altă dată, nu putem asista impasibili şi neputincioşi cum se încearcă distrugerea fiinţei neamului nostru. Iar noi să rămânem într-un turn bleu şi să scriem sonete, epigrame sau mai ştiu eu ce. Pentru că, dacă se duce dracului neamul, se duce şi literatura lui. Ce facem noi aici, este infim, este foarte puţin din ceea ce am putea face dar este ceva. Iar ceva, cât de puţin, în raport cu nimic, este imens.
PS. O soluţie ar fi ca la intrarea în "Atelier literar" să nu mai intrăm direct în prima pagină ci, într-o pagină preliminaă în care să fie nişte butoane care să reprezinte categoriile de texte care se postează; pozie, roman, schiţă, nuvelă,.....altele, all. În acest fel cei interesaţi şi-ar alege secvenţele de texte care îi interesază. Şi, poate, numai unii s-ar duce la ALL. Din păcate nu ştiu să fac, informatic, această modificare iar distinsul informatician care, voluntar, mă ajută, (aţi văzut mai jos, a introdus în pagină un script pentru monitorizarea traficului) nu are timp. Dacă există cineva care se pricepe şi se oferă să facem această modificare îi solicit sprijinul. În sensul de a elabora subrutina ori secvenţa de program necesară, astfel încât, informaticianului să-i fie simplu să implementeze în program modificarea.
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-05 12:41:08
a doua întrebare a dumneavoastră din topic, ori e retorică ori e de-o naivitate imensă.sancta simplicitas, d-le profesor, eu unu' nu-i urăsc pe d'alde epigramiştii şi infiltraţii oranjadei, doar îi dispreţuiesc. ei, prin asiduitatea dovedită se străduie să-şi merite "simbria".
dacă o fac cu intensă ură, scrîşnind din măsele cînd le sunt atacate nu doar convingerile, dar şi calitatea producţiilor, este palpabil/vedeţi comentariile aruncate-n val de zoaie pe doina scrisă de peia/ reprobabil şi condamnabil.Faceţi un minim gest de sancţionare, accesaţi acele comentarii invalidate, injurioase, repetate şi mai tăiaţi din nivelul de postare(nemeritat de crescut şi dospit doar din medicorităţi epigramistice şi "articole" duhnind, realmente de ură)
Postat
de catre
Dragoş Iovan la data de
2012-02-05 12:25:06
Posibil, europeea nu e "portocalizată",dar raitingul e asigurat taman de cei care ar trebui să tacă; faptul că au o misie sau intră în controverse injurioase provocaţi sau provocînd(eu unul am semnalat societăţii "Timişoara" imunda părere a unui extimişorean despre adevăraţii timişoreni)iar cvasimajoritatea textelor postate n-au nimic de a face cu literatura, iar eu consider că alunecarea acestui spaţiu spre politizare excesivă s-a făcut şi cu concursul dumneavoastră;dacă n-o doreaţi aţi fi dezavuat-o din start.
Postat
de catre
Dragoş Iovan la data de
2012-02-05 12:14:36
Domnule Iovan, Niciodată Europeea nu a fost mai neoranj ca acum. Interzicerea victimizează şi uneori trezeşte interesul ori chiar fascinează. Lăsaţi argumentele să vorbească. Cititorii sunt cu mult mai inteligenţi decât există tendinţa generală de a-i credita. Şi, vă spun, sunt bucuros să constat că aceaastă comunitate, relativ mică, mi se pare foarte activă iar dacă mai amintesc şi faptul că, ieri, de exemplu a fost vizitată de 144 de vizitatori unici, din Australia până în Canada şi USA, de la Craiova până la Iaşi, Suceava, Giurgiu, Constanţa, Cluj-Napoca,Buzău, Tg. Jiu, Oradea, Timişoara, et., ei bine, bucuria este şi mai mare.
Nu, nu-mi doresc ca acest spaţiu să fie lipsit de oranj. Lipsa dialogului duce fie, la acumulări de tensiuni şi frustrare fie la automulţumire şi stagnare. Aruncarea peste bord a comunismului nu înseamnă şi aruncarea peste bord a dialecticii. Prin urmare, sigur, civilizat şi în spiritul regulilor polemicii civilizate, oricine respectă regulamentul poate posta aici. Poate aţi avut impresia că am fi fost invadaţi şi "acoperiţi" ori sufocaţi de membri cu orientare portocalie.Vă asigur că, poate, chiar dacă la un moment dat cantitativ păreau mai mulţi, subţirimea argumentelor îi făcea şi îi face neconvingători. Iar cititorii înţeleg şi compară. Şi chiar dacă, să presupunem, am fi fost "victima" unui desant, cum bine observaţi, operaţiunea nu a reuşit. Poate că ne-a făcut mai exigenţi cu noi, mai critici, mai atenţi în argumentare şi mai riguroşi în expunerea argumentelor.
Nu m-am speriat eu în 2009 când denunţam încălcarea fără precedent a Constituţiei şi când eram foarte puţini care sesizam aceasta şi luam atitudine, dar acum, când, în sfârşit, marea majoritate a românilor au înţeles că abuzul şi incompetenţa generează răul!
Spuneţi că ar trebui invalidat orice "răspuns tendenţios, ireverenţios şi injurios la adresa "interlocutorului".
Toate răspunsurile sunt tendenţioase în sensul că se înscriu în tendinţa de a argumenta opinia cuiva. Aşadar aceste răspunsuri nu trebuie invalidate.
Total de acord că orice răspuns "ireverenţios şi injurios la adresa "interlocutorului"" trebuie invalidat. Este şi în spiritul regulamentului aceasta iar editorii fac acest lucru. Mai mult, ştiţi ca prima abatere se sancţionează cu un prim avertisment, după care la a doua, un al doilea avertisment iar la a treia abatere se reduce nivelul. Dacă nu se procedează aşa însemnă că mai avem lipsuri însă, cum spuneam şi altă dată, procedura nu se declanşează din oficiu decât dacă un editor sau eu, întâmplător sau nu, constatăm abaterea. Însă corect ar fi ca interlocutorul lezat să nu răspundă cu aceeaşi monedă şi să nu încerce să-şi facă dreptate singur ci, să ne sesizeze.
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-05 12:08:27
ps. colind multe spaţii liternautice şi pot să vă asigur că, din păcate, lavra sinilie e singurul spaţiu în care indivizii la care ne referim au audienţă şi sunt luaţi în seamă!Se întîmplă asta dintr-un motiv abscons sau pur şi simplu asemenea "polemici" sunt lăsate să se dezvolte doar pt raitingul saitului?!
Postat
de catre
Dragoş Iovan la data de
2012-02-05 12:08:16
D-le Cristescu,
Cu toată stima reală şi sinceră pe care v-o port(nu e uşor să administrezi un spaţiu literar cînd mediocrităţile recurg la atacuri făţişe, menite să v-arunce-n derizoriu intreprinderea)dar dumneavostră cereţi, fie-mi iertată expresia neacademică, "de la pisică peşte şi de la văduvă...XXXX!"(necoliterarul termen al organului masculin de reproducere)
E evident că minima capacitate a "intelectualilor" diasporezi gen Cioaca and gaşca epigramistică, în pofida senectuţii şi a experienţei traiului într-o democraţie probată, nu-s capabili decît să compună catrene subliterare, cu aluzii sexuale, anecdote răsuflate în patru rime şi să alunece în miştocăreli scrîşnite şi replici ofuscate. De unde "comoară" şi "înţelepciune" de la nişte inşi care au probat anticul dicton "ubi bene ibi patria"?
Nu mă îndoiesc că diaspora dispune de conştiinţe limpezi, glasuri adevărate care să intervină eficient, dar nu e cazul cu d-alde epigramiştii europeici!
Postat
de catre
Dragoş Iovan la data de
2012-02-05 12:05:01
Andrei, filmuletul e de coma !
Si nu numai atat, dar am aflat din el, ceeace am tot intrebat mereu, cam pe cine s-ar gasi sa fie pus la carma tarii daca va fi dat guvernul jos.
tot Valeriu Cercel
Sancta simplicitas. Vine din puţul gîndirii a 32 de ani de viaţă în democraţie.
Dacă nu ar fi de plîns, aş rîde cu lacrimi la o asemenea remarcă puerilă.
Postat
de catre
Liviu S. Bordas la data de
2012-02-05 11:58:50
Excelentă remarca domnului Bordaş pentru domnul dr. ing. Cioacă. Prea simplu şi prea de departe. Şi aş mai adăuga eu, prea bazat pe "informaţie oficială".
Distinse domnule dr. ing. Cioacă, intelectualii reprezintă vârfuri, conştiinţe ale societăţii. Care au capacitatea de a vedea şi înţelege mai mult decât cetăţeanul mediu. Iar când mai are şi experienţa a 32 de ani de locuire într-o democraţie, ei bine, un astfel de intelectual poate fi o comoară de idei şi soluţii. Prin urmare, pornind de la esenţa situaţiei actuale din România, care în linii mari, se prezintă astfel:
-în Piaţa Universităţii din România, oamenii protestează şi strigă Jos Băsescu, Jos Guvernul, Alegeri anticipate.
-astfel de manifestaţii au loc în peste 60 de oraşe ale ţării
-cea mai mare parte a disporei româneşti s-a solidarizat cu aceste manifestaţii
-Guvernul încearcă pe toate căile să comaseze alegerile, încălcând principii democratice elementare, incriminate chiar de Curtea Constituţională, care a declarat neconstituţioală Legea privind comasarea alegerilor.[1]
-România, potrivit statisticilor a fost adusă la toţi parametrii care ar trebui să fie pozitivi, pe ultimele locuri din Europa.
-românii o duc greu şi tot mai mulţi sunt obligaţi să părăsească ţara şi să lucreze pe unde apucă.
-potrivit rezultatelor preliminare ale recensământului am rămas cca 19 milioane.
-peste 85% dintre români consideră că direcţia în care este dusă ţara este greşită.
-sinuciderile în România se ţin lanţ
-o mică gaşcă de îmbuibaţi se dedă da excentricităţi şi luxuri de neimaginat (vedeţi topicul distinsului SS, cu privire la autoturismele de lux înmatriculate în Bucureşti)
-etc.
vă întreb, distinse coleg, pe dumneavoastră, şi, prin extensie şi pe alţii care vor să sprijine România, ce ar fi de făcut? (Evident în viziunea domniei voastre ca intelectual şi om cu experienţă democratică şi care aţi putea face parte dintr-un posibil Sfat al înţelepţilor într-un posibil regim meritocratic?
PS. Puteţi evalua ori chiar amenda, în situaţia că puteţi argumenta, inclusiv premisele, parţial ori în integralitate, invocate de mine mai sus.
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-05 11:29:59
Prin urmare, domnule AF, diferenţa ar consta în faptul că ceilalţi doi nu sunt încă "dovediţi" în justiţie. Aşa o fi. Însă, cum bine ştiţi, Google este un fel de "unchi" neutru. Adică nu minte prin omisiune. Astfel că iată ce ne spune despre distinsul "patron" G. C. Păunescu: "Da stimate doamne si stimati domni! Discutam despre acelasi domn Paunescu care a devalizat Bancorexul in anii '90 de nu mai putin de 120 milioane de dolari. Dovedit in justitie! Individul s-a carat in State dupa ce a ajuns la putere Constantinescu." [1]
1. Privite comparativ, cele două dovediri în justiţie, care vi se pare mai abominabilă şi care a avut ori are efect devastator asupra României? Şi ce ar fi mai imoral, dacă mă pot exprima astfel: să te aliezi, în interesul legitim al celor 85% dintre români cu un partid al cărui fondator a fost Voiculescu ori să te aliezi cu un devalizator al unei bănci a statului român în interesul câtorva procente din populaţie care mai susţin regimul actual?
2. Sigur, "Crinuleţ" sugerează pejorativul. Ca metodă de denigrare şi intoxicare în acest caz. Eu nu o fac, însă imaginaţi-vă, empatic, diminutive de acest gen, pentru cei pe care îi susţineţi. Şi faceţi recurs la regulile polemicii civilizate.
3. Luând act de asumpţia domniei voastre, reformulez punctul 3, la care nu aţi răspuns: "Că,dumneavoastră, cetăţean fiind, nu înţelegeţi că protestele generalizate din ţară, la care se adaugă cele ale diasporei, sunt ca urmare a limitei de suportablitate la care s-a ajuns, este treaba dumneavoastră dar ca să le puneţi pe seama faptului că ele ar fi provocate de cineva anume, fără a avea dovezi, este moral?" Sper ca acum să nu mai existe considerente extrinseci ori intrinseci care să vă împiedice să răspundeţi!
[1] Nu am insistat să caut mai mult pe net. Însă presupun că nu contestaţi informaţia deoarece este de notorietate.
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-05 10:59:10
Eu nu judec pe nimeni, dar vad si eu lucrurile simplu, asa cum se petrec in tara unde traiesc de peste 32 de ani.
Asta spuneam şi eu, Valeriu Cercel. Că le vezi prea simplu. Şi prea de departe.
Postat
de catre
Liviu S. Bordas la data de
2012-02-05 10:58:39
Liviu draga,
felicitari pentru pledoaria facuta suta la suta profesional si am convingerea ca in Romania, unde in aceste vremuri misuna corupti, hoti, si tot felul de delicventi, tu, ca avocat, o duci minunat din punct de vedere financiar.
Culmea ar fi, si te rog sa ma ierti, daca cei de mai sus mentionati nu ar exista, pentru profesiunea si cariera ta.
Eu nu judec pe nimeni, dar vad si eu lucrurile simplu, asa cum se petrec in tara unde traiesc de peste 32 de ani.
Andrei, filmuletul e de coma !
Si nu numai atat, dar am aflat din el, ceeace am tot intrebat mereu, cam pe cine s-ar gasi sa fie pus la carma tarii daca va fi dat guvernul jos.
Multam !
Si am gasit si eu un filmulet frumos, tot cu romani si tot din Romania.
Weekend placut !
Postat
de catre
Valeriu Cercel la data de
2012-02-05 01:22:38
Ce viraje şemekeroase faci, afericiule!
Ce frumos ştii tu să eviţi întrebările incomode!
Băi, chiar ai şcoala de spionaj în tine.
Oricum, beneficiezi de prezumţia de nevinovăţie din partea dlui Cristescu. Ceea ce te face să joci bambilici propagandistic prin zonă, fără ruşine.
Ram-pam-pam-pam!... da' şi cînd se va dovedi ce fel hram purta tetea la bairam...
Că nu mai e mult.
Pregăteşte-te pentru sacrificiul ritual.
Cînd vei trece Aheronu', de mînă cu Diktafonu'!
Nu România a trecut de tzunami, aferel, ci oranjadele.
La al doilea val... asigură-te de un colăcel.
De salvare.
Fie cui s-a rînduit!
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 23:23:47
1. Domnule Cristescu, imi repetati in mod obsesiv o intrebare la care nu am raspuns. De unde, Doamne iarta-ma, sa stiu eu ce misiuni aveau Paunescu si Voiculescu? Ca sa pot sa va raspund, ar trebui sa am informatii din interiorul sistemului, sa se confeseze vreunul dintre ei sau sistemul insusi sa isi deschida arhivele. Eu sunt om serios si nu pot emite teorii, asa, dupa ureche. Activitatea informativa a celor doi este clasificata si nu cred ca va "transpira" vreunul. Despre presedintele Basescu nici atat. Daca aveti dumneavoastra informatii sau date, verificate macar din trei surse, care sa faca obiectul unor dezvaluiri, va rog sa mi le transmiteti si mie prin email, desi nu vad de ce v-ar fi teama sa le publicati. Dan Voiculescu este turnator dovedit. In privinta acestuia nu mai poate exista nicio umbra de indoiala. Dan Voiculescu si-a turnat pana si rudele de sange.
In privinta demonstratiilor si demonstrantilor, prefer sa spun numai ce vad. Astazi n-am vazut nimic :)
2. Numitul Voiculescu, zis si "Profesorul", este insusi PC, partid care este aliat cu PNL, formatiune condusa de multiplul repetent, Crinulet, formand ACD. Numai apoi s-a format alianta contra naturii dintre PSD si ACD din care a rezultat acest monstru USL.
3. Cu mentiunea ca nu sunt jurnalist, la acest punct nu raspund pentru ca ar trebui sa incep cu istoria crizelor mondiale de la inceputuri pana in zilele noastre, iar numai un naiv mai poate visa la o prosperitate generalizata in timp ce toata economia mondiala se prabuseste. E criza mondiala, domnule Cristescu, dar va anunt ca Romania a trecut cu bine de primul val al acestui tzunami. La acest punct, adica despre cum a reusit Romania sa nu ingenuncheze, precum Grecia, ar trebui scris cate un capitol pe zi. Candva se va scrie si asta, sunt convins.
Dar cum e sambata, iar lumea este odihnita si relaxata, doresc sa-i fac domnului Cioaca o dedicatie muzicala:
Multa sanatate, nene Mitica, uite ce jandarmerite dragute avem. N-ar strica sa vii in tara la urmatoarea buluceala.
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 21:52:57
Eu voi rămâne fidel democraţiei şi dialogului. În plus nu cred că niciunul ar fi în slujba vreunor servicii. Ci pur şi simplu nu sunt informaţi. Că unii atacă sub centură, că jignesc protestatarii şi chiar poporul în ansamblu, lor îşi fac deservicii. Pentru că în clipa aceea de conştiinţă, când rămân singuri cu propriile fapte şi convingeri nu mi-aş dori să fiu în pielea lor.
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-04 21:14:45
Buna seara, domnilor. Iata ca am revenit.
Andrei Florian
Ca şi cum ne-am fi îndoit vreo clipă că nu o veţi face.
Luminaţi-ne, domnule Andrei Florian. Ostoiţi-ne setea de adevăr. Suntem numai ochi şi urechi.
Mai daţi-ne ceva de pe surse. Şi, apropo, nu uitaţi de marota dragă dumneavoastră. Ştiţi, Regimul Criminal... Dacă iarna ca-n 54 nu a ţinut, poate ne abateţi atenţia cu recursul la istorie.
A propos, ce mai face securitatea? Minerii? Iliescu?
Postat
de catre
Liviu S. Bordas la data de
2012-02-04 21:14:17
Domnule Cristescu,
Îmi cer scuze că vă supăr: dar chiar îi luaţi în serios pe papagalii ăştia?!
Nu vă e clar că ei sunt plătiţi să vîre strîmbe, şi-atît? Încă nu?
Nu vedeţi că ei mor de oftică atunci cînd îi iau eu la loitră, că aşa merită să fie luaţi, şi exultă de bucurie cînd vă trag în discuţii principiale? Păi, la o mie de principii vin şi ei cu unamieunu contra/principii. Au şcoala de spionaj în ei. Nu pot fi dovediţi, pentru că în snaga lor este turnată matricea slugoilor de pretutindeni: se bat pînă în ultima clipă, pentru că, aşa ca şi vechii demnitarii egipteni, atunci cînd aceştia dau ortul, pleacă şi cu slugile vii după ei. Le-ngroapă, mai exact, alături. Aşa şi ăştia: îi vor îngropa cei care vor pica şi-i vor dezgropa la nevoie. Cu stafiilea astea regenerabile nu e cazul să vorbiţi ca-n académii. Că răsuna aula-n van.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 21:06:54
Dupa cat sunteti de rai si uraciosi, invidiosi si indaratnici, nu e de mirare sa aveti o viata grea si mizerabila. La fel erau romanii si pe vremea lui nea Nicu, numai ca atunci se mai si vindeau, se mai si turnau.
Valeriu Cercel
Valeriu Cercel, ce anume te îndreptăţeşte să tragi astfel de concluzii? Cine ţi-a spus că avem o viaţă mizerabilă? Şi cine ţi-a întărit ţie convingerea că suntem rai si uraciosi, invidiosi si indaratnici?
Dacă avem ceva mizerabil, aceea nu e viaţa noastră, ci tagma din fruntea statului.
Dacă avem ceva mizerabil, este felul în care oameni rupţi de realitatea acestei ţări îşi permit să ne eticheteze de la înălţimea unui statut cu nimic meritat.
Dacă avem ceva mizerabil, aceea este laşitatea cu care o seamă dintre noi se fac preş în faţa puterii pentru vremelnice cîştiguri sau funcţii. Dacă avem ceva mizerabil, aceia sunt cei care văd poporul acesta ca pe o turmă.
Dacă avem ceva mizerabil, e o mînă de vînduţi pe cîţiva arginţi.
Ceilalţi, cei mulţi, nu au nimic mizerabil în ei. Doar dacă faptul că s-au săturat de jaful din ţară, de derapajele de la democraţie, de dispreţul cu care este tratat poporul de catre o putere care se credea veşnică nu ar fi în sine mizerabil.
Dacă judeci modul în care este condusă ţara cu aceeaşi optică după care ne judeci pe noi, nu mă mir că nu prea înţelegi despre ce e vorba pe aici. Şi, deşi nu prea îmi stă în fire, te-aş invita să ne scuteşti de astfel de judecăţi de valoare.
Postat
de catre
Liviu S. Bordas la data de
2012-02-04 21:01:34
Nenică cerceluş,
Mai întîi că matale spui o "tîmpenie" bine învăţată, - nu ca mine, doar spontană, să zicem, ca să-ţi fac placul - învăţată la teleconferinţele voastre de instruire.
Că nu e o soluţie bună să pice boc şi ai lui?
Că mai tîrziu?
Păi, mai tîrziu e ca mîine!
Şi aşa de aproape-i mîinele ăsta, că, oricum, dacă acum ar fi haos, la fel ar fi şi mîine, dacă nu chiar mai mare, căci orice întîrziere în a-i trimite la plimbare pe nepricepuţii şi mangafalele astea, care a făcut praf şi pulbere România, înseamnă adîncirea crizei şi stabilizarea haosului. A, dar poate că mătăluţă - neagitatorule! - te vei fi gîndind ca guvernul ista şi tartorul lui, băsescu - că boc, orş'cît, e cantitate neglijabilă - să devină eterni. Să-şi prelungească mandatele pînă la calendele greceşti!
Să ai şi matale cui să-ţi vinzi ciopliturile!
Poate că vei fi primit o comandă de la băsescu, să-i meştereşti un cap de mort, că te pricepi, să-l pună la timonă, cînd o intra la apă?
Soluţia e simplă, neamule. O ştie toată lumea: out all the pramatii! (ca să fiu în ton cu ză eşecu lu băsescu!)
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 20:56:52
Domnule Andrei Florian,
Chiar vă este total străină corectitudinea oricărei relatări?
De regulă, pe gerurile acestea protestatarii sunt mai puţini şi vin mai târziu. Dar să admitem că astăzi în Piaţa Universităţii nu ar fi niciun protestatar. Este deontologic ce faceţi dumneavoastră?
1. Mizeria aceea, cu plata, v-am demonstrat că nici reduşii mintali nu o pot crede. De ce insistaţi să intoxicaţi? Pe frigul acesta este posibil ca protestatarii să nu fi mai fi avut resurse fizice să mai vină în piaţă. Însă domnia voastră, gata nu mai sunt bani! Oare principiile se aplică contrabani ori numai contra bani? Aşa ne spune experienţa dumneavoastră jurnalistică? Şi v-am pus o întrebare la care evitaţi să răspundeţi: care este diferenţa dintre G. C. Păunescu, Băsescu şi Voiculescu, din punct de vedere al misiunilor externe înainte de 89, al colaborării lor cu securitatea şi al moralităţii politice? Nu cumva umblaţi cu un dublu standard?
2. Altă intoxicare jenantă. Victoraş şi Crinuleţ. Ca de manual. De unde şi până unde sunt discipolii lui Voiculescu? Este odios ceea ce faceţi.
3. Că, ziarist fiind, nu înţelegeţi că protestele generalizate din ţară, la care se adaugă cele ale diasporei, sunt ca urmare a limitei de suportablitate la care s-a ajuns, este treaba dumneavoastră dar ca să le puneţi pe seama faptului că ele ar fi provocate de cineva anume, fără a avea dovezi, este deontologic?
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-04 20:45:05
Domnul Peia nu si-a pierdut jobul, pentru ca nu l-a avut. A fost respins la interviu pentru ca nu dadea bine pe sticla si pentru ca avea repertoriul invechit.
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 20:41:54
Asta inseamna ca si Peia si-a pierdut jobul de "agitator" ?
Postat
de catre
Valeriu Cercel la data de
2012-02-04 20:35:09
Buna seara, domnilor. Iata ca am revenit. Vestea buna este ca Piata Universitatii a redevenit libera. Astazi, cand am trecut pe acolo, sa fi fost ora 12 iar dupa aceea la ora 16, piata era complet libera. Deh, nici protestatarii nu mai "servesc" in piete sambata si duminica. E criza, nu mai sunt bani, multi protestatari au fost disponibilizati, viata grea.
Mai am o veste interesanta; Dan Voiculescu si discipolii sai, Victoras si Crinulet, nu mai vor alegeri anticipate. Se tem de mania populara :)
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 20:13:26
Inteleg foarte bine ca in tara sunt probleme si nemultumiri din partea populatiei. Dar de aici, ca transfug, cioplitor, etc., gasesc ca nu ar fi o solutie buna sa dati gubernul jos , cel putin pentru aceasta perioada, caci se va produce un haos si mai mare. Acest lucru ar fi bine de facut in momentul in care ar exista o formatiune politica, un partid, in opozitie, care ar reprezenta interesele tarii si cele ale natiunii, ca la electii sa fie ales si sa se mearga inainte pe drumul bun.
Eu te-am intrebat daca tu ai vreo solutie.
Simple as that.
Daca nu vrei sa-mi raspunzi si vrei doar sa bati campii aiurea cu comentarii tembele, n-ai decat.
Weekend placut !
Postat
de catre
Valeriu Cercel la data de
2012-02-04 19:55:56
Io te intrebai ceva, dar vad ca o dai cotita !
Postat
de catre
Valeriu Cercel la data de
2012-02-04 19:37:45
"De la '44 pana acum tot comunistii au fost la putere. " (!!!)
Interesant, interesant, interesant!
Adecă, şi băsescu & şleahta sunt comunişti?
Chiar vreau să ştiu.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 19:32:30
Ioane, draga,
De la '44 pana acum tot comunistii au fost la putere.
Ce sa nu pricep ?
Pentru care dintre ei bati tobele ?
Asta se vede clar.
Ai gasit vreo alta solutie pentru tara romaneasca si poporul roman in afara de tampeniile ce le insiri de atata vreme pe acest site ?
Daca da, vars-o aici !
Ori, tu ai idei ascunse, cumva ?!
Postat
de catre
Valeriu Cercel la data de
2012-02-04 19:28:57
Uite, acuş, cică boc îl mazileşte pe blejnar, tartorul finanţelor.
Iar, marţi, cică boculete ar rămâne şomer.
Aşa se zice pe aici.
Dar, după cum observi, nu noi, românii, îi schimbăm. Ci înălţimile lor, cînd vor să-şi salveze pielea.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 19:20:29
Nici "cercelone" şi nici "bre" nu sunt insulte.
Ci adresări cît se poate de drăgălaşe.
În schimb "Dupa cat sunteti de rai si uraciosi, invidiosi si indaratnici," sunt, cu adevărat, nişte insulte.
In corpore. Ceea ce, pardon, glăsuieşte multe!
Apoi, anticomunist fiind nu pot să nu observ că-l regreţi pe ceauşescu şi ne insulţi din nou, spunînd că l-am "lichidat pe nea Nicu, schimband guvernul, dar ei (noi) la fel au (am) ramas."
Adică "rai si uraciosi, invidiosi si indaratnici"!!
Şi-o faci şi atreia oară: "De atunci au mai schimbat cateva guverne si ei (noi, românii, n.m.) tot la fel au ramas."
În fine, spui că vrem "iar sa schimbăm guvernul"!!
Păi, bre, americanule!
Şi voi le schimbaţi. Frecvent.
La fel ca şi noi.
Că cicp e o regulă democratică.
Ce e drept, se mai schimbă şi înainte de vreme.
Dar nu nu mai noi am făcut asta.
Şi în fefe civilizatele ţări occidentale se practică asta.
Nu mai devreme de acuş ceva luni, în Spania, Italia, Grecia.
Ca să nu mai pomenim de perioade cînd în Italia, spre pildă, se schimbau guvernel mai ceva ca gagicile desuurile. Vor fi fiind şi talienii, spaniolii, grecii neşte "rai si uraciosi, invidiosi si indaratnici"?
În plus, noi i-am cam lăsat pe preşedinţi să-şi facă de cap: iliescu a stat vreo zece ani la cîrmă, măsluin o juma de mandat.
Constantinescu numai patru. Dara avut bunul simţ să plece cînd lucrurile s-au împotmolit.
Ăsta, băsescu vostru, - anticomunist, de! - şi-a prelungit, cu de la sine vrere, mandatul doi cu încă doi ani. Tot cam ca clintonii şi buşii voştri.
Ori americanii care schimbă guverne şi preşedinţi, tot "rai si uraciosi, invidiosi si indaratnici," vor fi fiind?
Eşti hazliu, cioplitorule! (nici asta nu e o insultă, ci un mod de a-ţi defini meseria cu care te lauzi că aduni purcoi de parale, care-ţi permit excursii exotice, spre deosebire de cei "rai si uraciosi, invidiosi si indaratnici," care nici din pragul casei nu se pot aventura în propria-le ţară. Oh, desigur, cu excepţia celor pe care-i vezi tu pe la Tv, în Lamborghini, Maseratti sau alte alea, că se dau pe pîrtie cu ele. Numai că ăia sunt mînuitorii de şmenuri pe aici. Acum, portocalii.
Dacă pricepuşi.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 19:16:30
Vezi tu, Ioane,
Eu ma numesc Valeriu Cercel, nici cercelone si nici "bre". Eu cand vorbesc cu tine, ma adresea cu "colega draga" sau mai simplu "Ioane si asta nu ca n-as avea nimic in comun cu Romania. Nu.
Frustrarea ta si oftica ce zace in tine nu ajuta la nimic. Insultele ce mi le aduci mie, si ele sunt egale cu zero.
Vrei pe Base jos. Am inteles. Tu ai principii si noi, transfugii, nu. Corect.
Da' , cum ramane cu intelectualii ?!
Vad ca foarte putini mai apar pe siteul asta si nu din cauza mea. Fii sigur.
Sa fii iubit, colega !
Postat
de catre
Valeriu Cercel la data de
2012-02-04 18:33:59
Crecelone,
Sunt absolut convins că nu ai făcut pentru România nici a mia parte din cît am făcut eu.
Asta ca să ne dăm mari, separat.
Mai întîi, pentru că eşti transfug, deci nu mai ai nicio treabă cu ţara asta: nu ai produs nimic, nu ai plătit niciun fel de impozit.
Mai apoi, că tu ai o "muncă" hazlie: ciopleşti surcele!
Bre, cercele! (ce rimă potrivită!).
Asta-i una.
A doua e că judecăţile tale de valoare, vizavi de români, au aerul că vin de undeva, din spaţiul cosmic, unde te afli rezident pe o navă extraterestră. Vei fi fiind un omuleţ verzui, - în ultima vreme bronzat la soarele ăla de care am pomenit mai deunăzi - prevăzut cu nişte butonaşe în spate, care, odată acţionate, îţi trasează conduita presetată.
"Biip, biip!... aici cercelone androidul, ora stelară x şi-un sfert, debitat consideraţii etnocomice despre o populaţie pămînteană, imuabilă în comportamentele ei şi mereu pusă pe zaveră şi schimbat guverne. Nişte viermi, ciumpalaci, inepţi, nevrotici, leneşi. Trebuie exterminaţi. Programul băsescu, - pui de android - program de stîrpire a rasei lor este în plină desfăşurare. Biip-biip, încheiat comunicarea"!
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 17:32:54
Dupa cat sunteti de rai si uraciosi, invidiosi si indaratnici, nu e de mirare sa aveti o viata grea si mizerabila. La fel erau romanii si pe vremea lui nea Nicu, numai ca atunci se mai si vindeau, se mai si turnau.
Au gasit solutia si l-au lichidat pe nea Nicu, schimband guvernul, dar ei la fel au ramas. De atunci au mai schimbat cateva guverne si ei tot la fel au ramas. Acum vor iar sa schimbe guvernul ! si poate ca-l vor face, dar ei vor ramane la fel.
Norocul este, insa, ca foarte multi au realizat ca in ’89 au fost uzati si manipulati si nu mai vor sa fie si acum luati de maimutzoi. Si astia sunt foarte multi , comparativ cu cei cativa ce bat tobele sperand ca fraierii vor iesi in strada facandu-le jocul.
“Romania under Basescu”, intr-adevar ca este un titlu care iti da frisoane, tie, Ioane.
N-are de unde sa iti dea, daca tu nu faci nimic.
Cred ca stii la ce ma refer.
Postat
de catre
Valeriu Cercel la data de
2012-02-04 17:06:34
Tot pe surse:http://www.brasovultau.ro/tag/adrian+teaca.html
“Romania under Basescu”. Un titlu care îţi cam dă frisoane. Şi-ţi trezeşte amintiri greţoase. Uite-aşa se intitulează un volum apărut zilele trecute la o editură americană. Autori – o listă lungă. Câteva zeci. Cei mai mulţi, români. Printre ei, vestitul cântăreţ de curte nouă Volodea Tismaneţki, aka Tismăneanu. E foarte bine, zic. Să ne cunoască şi americanii. Să vadă cum e România “under Basescu”. Parcă a scris şi unul, Bălcescu, ceva asemănător, “Românii supt Mihai-Voevod Viteazul”. Iar TB se visează, dacă nu Mihai-Voevod, măcar un soi de Cuza Vodă. Diferenţa e că pe soţia lui Cuza o chema Elena, iar pe amantă, Maria…
Chiar mă întrebam când o să apară Omagiile adunate-n volum. Că ode fără număr i-au adus Titanului de la Murfatllar cohorte de pupinbăsişti. La televiziuni, prin ziare sau pe bloguri. Aşteptăm cu interes volumul II, “Eu cânt Conducătorul”. Şi traducerea în română. Să vadă poporul cât de iubit e Vodă, Moise din Carpaţi, Providenţialul. Iubit prin reprezentanţii săi cu buze umede şi limbă catifelată."
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 15:15:55
Pe surse: http://www.gid-romania.com/Articol.asp?ID=2870
"Au ştiut americanii şi englezii de crimele basarabene ale lui Stalin? Desigur. De ce au tăcut? Şi de ce tac (iată, au ambasade la Chişinău şi Bucureşti)? Ştie clasa politică "democratică şi anticomunistă" de la Bucureşti de uciderea prin înfometare a sute de mii de cetăţeni români în Basarabia în anii 1946-1947? Desigur. De ce atunci comisia prezidenţială condusă de profesorul Vladimir Tismăneanu a decis să judece crimele fostului regim comunist începând cu anul 1948? Nu cumva ca să treacă cu vederea faptul că aceste crime înseamnă peste un milion de jertfe anume în Basarabia şi Bucovina? Nu cumva pentru a ascunde pe antropoizii (de nenumărate etnii) care au executat masacrul ordonat de Stalin? Unul din ei, cei drept radiofonic şi pedagogic, a fost şi tatăl profesorului Tismăneanu, cetăţeanul român Leonte Tismaneţki, născut la Soroca, în Basarabia. Nici pe el, nici pe soţia lui, nici pe Iosif Kişinevskii, nici pe alţi tovarăşi bolşevici basarabeni, regimul comunist din România nu i-a repatriat în URSS..."
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 13:41:52
Ca să nu mai pomenim de Vladimir Tismaneţki, anitocmunisu', de!
Cel are a pus în gura lui băsescu minciunica portocalie a unei mari mistificări.
Asta, după ce fantazase, la o ceşcuţă de cafea, cu iliescu.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 13:24:36
"Dintre cei doi, cine are coloana vertebrala in forma de covrig?" (aferici)
Răspunsul e clar: tu, măi aferici, ai coloană vertebrală! Dreaptă, ca funia-n sac.
Mai ales cînd îl pupi în tot locul pe securistul care conduce România, după metode arhicunoscute.
Ce tupeu poţi să ai!
Mai că te-aş crede, dacă nu te-ai face că plouă intens cînd vine vorba de idolul tău.
Tipic.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 13:17:27
Ce mai pot sa spun in plus? Poate doar faptul ca, dintotdeauna, toleranta si inteligenta n-au fost niciodata valori ale stangii.
Postat de catre Andrei Florian
Domnule as în arta manipulării şi a ocolirii subiectului (a se observa ghilimelele de rigoare), vă dau un PD-Link:
Potrivit logicii domniei voastre, aş putea trage concluzia că cinstea nu a fost niciodată o valoare a dreptei?
Şi da, domnul preşedinte a mediat de ne-a rupt. Ne-a ciuruit, cum cu eleganţa de învingător s-a exprimat.
Postat
de catre
Liviu S. Bordas la data de
2012-02-04 13:08:45
metelică,
Da' pentru deviaţiile de judecată, din capul tău, cine o fi de vină?
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 13:08:31
"Maine lucrez, dar promit sa revin spre seara. " (agarici)
"Lucrează", "lucrează", că patria-ţi va fi recunoscătoare.
Da' ai grijă să nu te speteşti şi să transpiri sub limbă!
Că altfel, la pensie, va trebui să-ţi plătim spor de eroism.
Adică... o pensie nesimţită!
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 13:06:41
D-l Cristescu afirmă că există o falie în România şi că, de această falie, este de vină preşedintele, care nu îşi îndeplineşte funcţia de mediator. Este ca şi cum ar afirma că, pentru deviaţiile de limbaj ale domnului Peia, este de vină dumnealui! Sau poate ştie d-l Cristescu ce ştie...
Postat
de catre
Marian Tudorel Lazar la data de
2012-02-04 12:02:37
Şi totuşi nu aţi răspuns la întrebări.
Le reiau:
De ce oare s-a ajuns la această falie în România?
Îşi îndeplineşte preşedintele rolul de mediator?
Care ar fi diferenţa între Voiculescu, Băsescu şi G. C Păunescu? Toţi, înainte de 89 au avut însărcinări speciale.
Şi de cine o fi plătit (Marius Oprea) să scrie ce scrie?
Ori şi scrisul domniei sale o fi vreo "behăială"?
Protestatarii din cele peste 60 de oraşe precum şi protestatarii din cea mai mare parte a diasporei or fi tot plătiţi iar protestul lor tot behăială este?
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-04 10:46:39
Imi cer scuze ca parasesc dezbaterea, dar maine ma voi trezi devreme. Cineva trebuie sa plateasca pensiile militarilor, revolutionarilor, si ale bugetarilor, in general, iar aceasta responsabilitate imi apartine si mi-o asum in mod responsabil. Maine lucrez, dar promit sa revin spre seara. Lucrez si duminica, dar Dumnezeu, poate, ma va ierta.
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 02:02:37
Nu, domnule Cristescu, daca ar fi avut demnitate si coloana vertebrala nu pleca la drum cu astfel de indivizi. In locul domniei sale, ca sa imi pastrez deminitatea si coloana vertebrala zvelta, as fi jucat mai departe pe cartea verticalitatii. E rusinos pentru domnia sa, si sunt convins ca, daca l-ati intreba, isi va pleca ochii in pamant.
Exista viata si dincolo de granitele partidelor politice.
Nu, domnule Cristescu, dumneavostra intrebati cum de s-a ajuns la această falie în România, iar eu v-am raspuns punctual. Ramificatia despre care vorbiti dumneavoastra a avut loc atunci cand i-ati dat cuvantul domnului Marius Oprea, o persoana respectabila de altfel, daca si-ar fi pastrat conditia.
Nu domnule Cristescu, eu nu ma consider invrajbit cu nimeni, pentru ca nu am de impartit nimic cu nimeni. Sunt cetatean liber si onest al acestei tari, nu stau cu mana intinsa, si imi iau singur ce este al meu prin munca. Imi cunosc limitele si nu vreau nimic mai mult decat mi se cuvine.
Nu, domnule Cristescu, nu exista doua Romanii, una de dreapta, iar cealalta de stanga, pentru ca romanii, absolut toti romanii, nu vorbesc decat o singura limba, limba Romana. Optiunea electorala tine doar de afinitatile fiecaruia dintre noi.
Altfel spus, chiar daca ar fi fost precum spuneti dumneavoastra, o falie, demersul dumneavoastra nu poate fi considerat un liant, dimpotriva.
Hotarati-va!
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 01:42:23
Că pericolul este extrem. S-a depăşit de mult faza de cod roşu. Răspunsul, după cum vedeţi, este simplu şi adevărat. Şi l-am dat cu mult timp în urmă. Când am spus că dacă Ionescu Quintus şi Radu Câmpeanu şi-au dat mâna cu Iliescu şi oamenii lui, punând ţara mai presus de suferinţele lor, înseamnă că pericolul este MAJOR.
Dar domnia voastră fandaţi cu graţie. Nu răspundeţi niciodată la întrebări. Ci, arborescent, deviaţi ori deturnaţi orice întrebare la obiect. Vă întrebasem de diferenţa dintre cei trei "muşchetari" anteoptzecişinouăişti!
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-04 01:13:24
Domnule Cristescu, in momentul cand presupusul justitiar al victimelor comunismului si militant declarat impotriva colaboratorilor cu fosta Securitate isi da mana cu cel mai cunoscut turnator la Securitate al Romaniei, pot sa am dreptul sa imi pun intrebari asupra credibilitatii acestuia?
Dintre cei doi, cine are coloana vertebrala in forma de covrig?
Va rog sa judecati drept si sa nu va lasati purtat de discursul jalnic al domnului Peia.
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 01:06:55
Care ar fi diferenţa între Voiculescu, Băsescu şi G. C Păunescu? Toţi, înainte de 89 au avut însărcinări speciale. Însă noi vorbim de ce este acum în România, de ce se întâmplă acum. şi ce strigă lumea acum.
Arta diversiunii însă nu cunoaşte limite!
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-04 00:59:36
Noapte buna va urez, domnilor!
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 00:53:53
Pentru cei care nu stiu, Marius Oprea este coleg de USL cu Dan Voiculescu. Mai este nevoie sa subliniez ceva?
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 00:51:03
...s-au secretat infinite valuri de ura si resentiment, s-au slutit nume si s-au schilodit biografii, ale unor intelectuali si ale parintilor acestora...
Ce mai pot sa spun in plus? Poate doar faptul ca, dintotdeauna, toleranta si inteligenta n-au fost niciodata valori ale stangii.
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 00:46:30
Dealtfel, a se observa manevra tipică: atunci cînd drapelele le coboară în bernă, se regăsesc în sapienţii copartenere reparatorii. Nu te-ar mira să-i vezi cu un sac de tisă-n cap, proclamînd nobleţea universală a ticăloşiei abile.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 00:39:56
Şi ce vrea să fie asta?
O lecţie de verticalitate?
Măi să fie!
Ne retragem în umbra ticăloşiei noastre aurite şi devenim înţelepţi de schit expiatoriu!...
Vax! S-o creadă el.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 00:36:52
Vladimir Tismăneanu este exemplul tipic de intelecton. A-l denumi intelectual înseamnă a macula un termen din dicţionar.
Acuma şi abjecţia are demnitatea ei!
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-04 00:36:44
In ultimii ani, s-au secretat infinite valuri de ura si resentiment, s-au slutit nume si s-au schilodit biografii, ale unor intelectuali si ale parintilor acestora. Alti intelectuali, atunci cand n-au participat cu voluptate la aceste linsaje, au ales sa le aprobe prin tacere. Politicul a fost invadat de comportamente si retorici de o incredibila vulgaritate. Intelectualul nu este obligat sa scrie despre politica, de fapt nu este obligat sa scrie decat despre ceea ce vrea el sau ea sa scrie. Unii alegem sa nu cedam, sa ramanem, tot mai donqujotesti, pe pozitiile noastre, sa le aparam public, fie si pentru ca aceasta este fibra din care suntem alcatuiti. Altii, pe care eu unul ii inteleg perfect, au obosit, sunt dezgustati si prefera sa se dedice unor lucruri mai putin maculante si poate ca bine fac."
Vladimir Tismaneanu
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 00:31:44
Cu... "eleganţă" căutată şi, desigur, trucată, s-a discutat secole de-a rîndul atunci cînd mai-marii au căutat să negocieze circumstanţele spinoase şi să-şi întindă palma murdară a păcii egal benefice peste capetele mulţimii prostite.
Aşa va fi şi acum: vor cădea la pace, în dispreţul absolut al omului de rînd care este un veşnic înşelat.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 00:28:18
Şi de cine o fi plătit să scrie ce scrie? Ori şi scrisul domniei sale o fi vreo "behăială"?
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-04 00:23:50
Nu m-ar mira ca inşii ăştia, în frunte cu cel maii activ dintre ei, să se răsucească iute-iute, la 180 de grade, cînd le va pica regimul.
Vor spune că nu au fost niciodată probăsişti. Împotriva tuturor evidenţelor şi a dovezilor palpabile.
Aştept cu nerăbdare momentul, spre a mai avea încă o satisfacţie tristă a faptului că am rostit un adevăr crud.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 00:22:16
Pe domnul Marius Oprea l-am cunoscut personal. A raspuns invitatiei si a venit, impreuna cu alti doi invitati din echipa domniei sale, la o emisiune pe care i-am rezervat-o in totalitate. Adusese cu el o caseta cu filmari de la mai multe deshumari ale victimelor criminalilor comunisti. Recunosc ca a fost cutremurator. Intelectuali, preoti, profesori universitari, floarea inteligentei romanesti impuscata in ceafa, precum obisnuiau comunistii sa ii trateze pe cei mai inteligenti decat ei, si ingropati in graba ca pe niste animale.
Pentru cei care nu il stiu, Marius Oprea este membru marcant in PNL si una dintre vocile liberale care au militat impotriva colaboratorilor cu fosta Securitate
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-04 00:21:21
Reproduc doar un fragment:
"Aşa că, dragă Volodea, în amintirea celor ce ne leagă şi mai ales în numele onestităţii, nu pot să nu te întreb: de ce îl mai aperi pe Băsescu? Nu te-a minţit şi pe tine? Spre ce destinaţie ne îndreaptă el şi cîte destine va mai arde împrejur? De ce vrei să intri într-un nou volum Omagiu, pentru un conducător care nu doar că nu are cum să te înţeleagă, dar te şi dispreţuieşte, pentru că nu te înţelege? Că a condamnat comunismul? Sincer, tu crezi asta? Ai văzut vreun securist condamnat, vreun activist anchetat? Ce e cu atîta linguşeală? Chiar nu înţeleg – ce mai e de laudă? "
Postat
de catre
ioan peia la data de
2012-02-04 00:15:34
Aceasta aţi înţeles din comportamentul lui De Gaulle? EDUCAŢIA LUI DEMOCRATICĂ şi nu numai l-au făcut să demisioneze când o parte din francezi, nu cea mai mare parte, ca în România, i-a cerut să plece. Cititul trebuie ori ar trebui să fie făcut cu bună credinţă.
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-04 00:14:54
europeea, pămînt desţelenit şi oranj. eboşă de scenariu
1.un bărbat plînge. doi bărbaţi îl privesc consternaţi
2. acelaşi bărbat plînge.Îl privesc cîteva milioane de bărbsţi
3. un bărbat rîde. o mie de bărbaţi rîd la unison de gluma lui
4. acelaşi bărbat rîde,cîteva milioane îl privesc consternaţi
Postat
de catre
Dragoş Iovan la data de
2012-02-04 00:09:49
Am inteles. M-ati convins. Deci nu are nicio legatura cu educatia lui Basescu, nu este el de vina.
Inseamna atunci ca vina este 100% a poporului roman care vrea in frunte un "tatuc". Numai asa se simte in siguranta. Avand un tatuc care sa ii dea ordine. Si bietul Basescu ce sa faca? Se conformeaza.
Desigur, mai este cate un roman (ca cel din Baia de Aries) sau 10-15 (ca cei din capitala) care il contesta, dar doar nu o sa demisioneze el din cauza lor.
Postat
de catre
General Motors la data de
2012-02-04 00:06:45
"in momentul in care un popor alege in fruntea tarii un barbat provenind din armata, politie, aviatie sau marina, deci din structurile militarizate nu trebuie sa se mai mire de ceea ce urmeaza." Greşit distinse coleg. Un raţionament simplist şi total greşit. Un popor, poporul francez, a ales în fruntea ţării un militar. De carieră. Şi celebru: care a condus Franţa. Şi, când a simţit că francezii nu-l mai vor, şi avea peste 47% sprijinul francezilor, a DEMISIONAT. Nu toţi militarii, etc. etc. pot fi cauza mirării de ceea ce urmează când sunt aleşi în funcţia de conducător al unui stat.
Postat
de catre
Emanuel Cristescu la data de
2012-02-03 23:58:00
Stimate domnule Emanuel Cristescu, in momentul in care un popor alege in fruntea tarii un barbat provenind din armata, politie, aviatie sau marina, deci din structurile militarizate nu trebuie sa se mai mire de ceea ce urmeaza.
Basescu a fost educat sa conduca, nu sa fie condus. El a fost educat sa ordone, nu sa i se ordone.
Restul e cancan.
Postat
de catre
General Motors la data de
2012-02-03 23:45:12
Domnule Cristescu, cred ca faceti o eroare. Invrajbirea despre care vorbiti dumneavoastra nu exista. Exista doar cativa "inflacarati" care aduc tot felul de acuzatii bazate pe propriile frustrari. Cand spun cativa ma gandesc decat la doi dintre ei. Restul sunt oameni civilizati si cu bun simt.
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2012-02-03 23:41:19