FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
Frust
Text postat de aron iacob
Frust- frustrare


Am făcut o obsesie din ideea morții, ea a făcut din mine un om.
Am ajuns la concluzia că viața este o datorie grea, iar moartea vine cu decontul. Fiecare are parte de o judecată de Apoi personală. Nu vă gândiți la Sf. Pettru, la cheile Raiului, unde, desigur, s-au montat de mult uși cu fotocelule, ba-ți trebuie și o legitimație cu cotizația la zi.


Des, prea des ne acuzăm unii pe alții – ah, te simți frustrat. Da, omul este cea mai frustrată ființă din Univers. Are conștiință, știe când și de ce a greșit, știe că moare, știe că are ceva cu inima, ficatul, rinichii, colesterolul, zahărul, memoria, etc. La creatori sentimentul acesta umilitor este mai evident, mai ascuns, dar exacerbat. Frust – nou, proaspăt, crud, frustrare - ceva vechi, ranchiunos, impotență, nerealizare. Dacă alergi după premii, cronici, laudele criticii, laurii istoriei, ești terminat. Numai umorul te mai poate salva. Fiecare o doză de talent, nu poți să o crești cu nici o vitamină. Nu spune nimeni, nu are nimeni acest drept, să spun㠖 nu scrie, nu picta, nu compune. Exact ca în dragoste. Poți iubi fără a fi iubit. Dacă ura înlocuiește iubirea chestiunea se agravează.

Era într-adevăr bunicul. La început am crezut că plouă afară. Un vis.
Cum de nu ne înțelegem noi, urmașii celor pulverizați de genocid?
Unul face colaje și înjură ca un matroz, alta se crede marea sapho, mai sunt și alții. Ne plângem durerea pe marginea Fontanei Trevi.


O cartea silențioasă este ca o carte în care te poți îneca. La Început, Bereșit, Domnul a gravat semne în sfera celestă. În cel mai ascun ungher s-a înălțat o flacără întunescată, ca un abur incolor, apoi a devenit strălucitor, iar strălucirea era în toate culorile. Din Ein Sof a răsărit strălucirea. Mult mai târziu au apărut coaja și miezul. Regele Solomon a coborât în livada cu nuci, a luat o nucă și a pătruns, în marea sa înțelepciune, taina Universului –nucă. Noi , oamenii suntem ca și nuca regelui Solomon.

Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23972
Comentarii: 120095
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE