Am şters textul "Autodenunţului". Era doar o "eboşă" a unei proze scurte, umoristice, proză pe care o voi trimite la un concurs literar, de gen. Desigur, după ca am s-o prelucrez. Am postat-o pe mai multe site-uri literare, pentru că aveam nevoie de feed-back. Mulţumesc!
Nu am şters "postarea" - pentru a nu fi pierdute comentariile, lucru ce ar fi însemnat lipsă de respect faţă de cei care au ostenit să scrie ceva. În general, pe lângă subiect. Textul a fost şters şi pe celălalte site-uri. Am să-l postez din nou, după ce se încheie concursul respectiv.
Comentariile rămân valabile. La fel şi autorii lor.
Am scris, cu totul, şase proze scurte. Doar două nu sunt umoristice. Aşadar, am participat cu ele (cele patru lucrări în proză, desigur), la două concursuri ale genului. Rezultate: premiul I, la Târgu-Jiu (2007) şi premiul al III-lea, la Alba Iulia (28-30.05.2010). Pentru început, e bine. Probabil că am să mai scriu, încurajat şi de strâmbăturile (din nas) unor critici literari, sui-generis.
Am încercat să postez una dintre cele două proze (neumoristice), dar a picat la "cenzură". Pentru un singur epitet care, după cum puteţi bănui, începea cu litera c. Am refuzat să schimb acel cuvânt. Rămâne valabil... în text şi nu numai.
Nu puteti adauga comentarii acestui text DEOARECE
AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!
Comentariile
userilor
Am să închid "şirul comentariilor"! Nu de alta, dar consumăm, în mod inutil, timp, timp care ar trebui să-l acordăm şi altor texte literare, publicate pe site. Şi-apoi, discuţiile tind să degenereze... Scuze!
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 21:51:15
Culmea ironiei este că frizerii, cizmarii, taximetriştii, "băseii" şi "bocii" - singurii care se pricep la problema semnelor ortografice şi de punctuaţie în limba Română, nu sut logaţi pe "Europeea"!
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 21:42:44
err: În faţa uşii de la intrare plenul „Asociaţiei de proprietari” era..." - unde-i virgula (care ar fi trebuit) de după "proprietari"? --- [...] unde-i virgula care ar fi trebuit după intrare...
Postat
de catre
Adrian A. Agheorghesei la data de
2010-06-06 21:36:14
Neluţule,
E o contradicţie imensă în cele scrâşnite de tine, aşa cum ne-ai obişnuit pe toţi. Cocoţat pe stâlp, îi acuzi pe copăceii ceauşişti că-s şterşi la fund de Băse, iar, pe de altă parte te milogeşti pentru asistenţă din partea aceluiaşi stat nevrednic. În orice caz, mâine sau peste treizeci de ani, mă pot scoate în stradă "n" motive, dar niciodată foamea. De la Arhanghel (nu Tătuc cum transcrii în limbajul epocii materialiste pe care-o adori în secret) am învăţat să fiu demnă şi să-mi iubesc libertatea
Postat
de catre
Amelia Cojocaru la data de
2010-06-06 21:35:45
Şi, nea Ioan Jorz, înainte de-a continua, vreau să-ţi spun ceva: nu le am cu gramatica! Am comis multe: virgulă între s şi p, verbe intranzitive folosite ca tranzitive, anacolute, dezacorduri, etc. Aşa că reciprocitatea a ceea ce urmează n-are contează!
Iată un extracft din "Un scriitor de comitet", semnat Ioan Jorz:
"„Scriitorul de la trei” cobora liniştit, scările. Mai bine le-ar fi urcat! În faţa uşii de la intrare plenul „Asociaţiei de proprietari” era, deja, întrunit şi sosirea scriitorului părea tot ce mai trebuia pentru anclanşarea discuţiilor, furtunoase (dacă în condiţii de caniculă prelungită, sub un cer fără vreo idee de nor, se poate vorbi de furtună) pe marginea (şi pe de-alături) ordinii de zi."
întrebări: "...cobora liniştit, scările" - ce-i cu virgula de aici"
"În faţa uşii de la intrare plenul „Asociaţiei de proprietari” era..." - unde-i virgula (care ar fi trebuit) de după "proprietari"?
"...trebuia pentru anclanşarea discuţiilor, furtunoase" - ce-i cu virgula de aici? de ce apare?
...Şi, nea Jorz, aici nu mai ai personaje idioate pe care să le învinovăţeşti. Ceva fonetism?
Postat
de catre
Adrian A. Agheorghesei la data de
2010-06-06 21:34:01
Înainte de a te înjura:
Oameni buni, voi nu aţi citit proză scurtă, umoristică?! Epistola este scrisă de un fost gestionar - de la care te poţi aştepta să pună virgula între subiect şi predicat. Ce mare scofală?
Şi:
Mariana Ghicioi, nu eu sunt cel care nu pune virgulele. Acela este Marin Sandale, om al muncii şi fost gestionar. El este de vină. Credeam că am lămurit situaţia, prin răspunsul dat lui Radu Ştefănescu.
Sau:
Radu Ştefănescu, cred că ţi-am răspuns şi ţie. Textul acesta este pentru un concurs de proză scurtă, umoristică. Sper ca membrii juriului să fie suficient de inteligenţi (nu ca alţii), pentru a-şi da seama că greşelile nu aparţin autorului. Mai vorbim!
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 21:29:37
lieterare - literare
Postat
de catre
Adrian A. Agheorghesei la data de
2010-06-06 21:21:17
Ioan Jorz, apreciez spiritul tău combativ, sincer, însă, repet, las-o! Înainte să mă înjuri, ascultă aici: niciun autor din lumea asta nu demolează semnele de punctuaţie, punând acest semn al prostiei în cârca personajelor din text. (Prostia respectivelor caricaturi lieterare se face prin alte n mijloace; dacă vrei, îţi enumăr câteva - asta, aşa, ca să nu crezi că vorbeşti cu vreun papagal colorat peste măsura pe care o prevede legea). Apoi, dacă io scriu "oftigatule", pentru a-mi explica agramatismul, am voie să apelez la "fonetism"?
Postat
de catre
Adrian A. Agheorghesei la data de
2010-06-06 21:20:25
Adrian A. Agheorghesei, plictiseşti! Credeam că e lămurită problema virgulelor, ridicată de Mariana G. de ce o reiterezi?
Ca să nu mai vorbim de:
"...Dacă la faza cu eroarea semnelor de puncuaţie..." Tu te auzi?!
iubesţi (sic!)
Chiar ştii despre ce e vorba, aici? Mă îndoiesc.
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 21:10:05
Ameluţa,
Indivizii de genul vostru au făcut totdeauna parte din corul aplaudacilor. Azi, ieri, mîine - întodeauna. Cei care au nevoie de un tătuc în cer, au nevoie şi de unul pe pămînt. Băse al vostru este un fel de patriarh laic, de care aveţi nevoie să vă şteargă la fund şi să vă schimbe scutecele. Copilaşi eterni ai epocilor de aur, nu puteţi să mergeţi copăcel dacă nu vă sprijiniţi de cîte un stejar de Scorniceşti.
Cît priveşte aluzia infamă cu "legiunile de pensionari", poate că ar trebui să-ţi aminteşti că vitejii de azi sunt schimbul de mîine al aceloraşi legiuni!
Postat
de catre
ioan peia la data de
2010-06-06 20:57:44
Câte despre aceeaşi-aceiaşi: ambele forme sunt corecte, ultima fiind un fonetism - intrat în uz, ca multe altele, dealtfel.
Ioan J
Postat de catre Ioan Jorz la data de 2010-06-06 20:46:00
...Dacă la faza cu eroarea semnelor de punctuaţie, indicate de Mariana (erori puse pe spinarea personajelor - deşi este o aberaţie imensă) am tăcut, ei, aici, trebuie să citez dintr-un personaj pe care-l iubesţi mult, adicătelea, din Radu Şt.: Las-o jos că măcăne! Asurzitor.
Postat
de catre
Adrian A. Agheorghesei la data de
2010-06-06 20:55:50
mr. jorz, nu-ş' de ce-mi spune sufletul că acele două texte pe care le pomeniţi în textul de mai sus sunt, de fapt, cele mai comice, graţie umorului involuntar de care, cu onor, dispuneţi...
trăiască poporul muncitor!
Postat
de catre
adrian mihai la data de
2010-06-06 20:54:27
latunski criticul, ghiceşte!
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 20:54:10
Ioan Jorz, e mai bine în minus decât în plus (Carol al II-lea ştia), şi mai rău e să-ţi dea cu virgulă
Postat
de catre
Amelia Cojocaru la data de
2010-06-06 20:53:18
Ştefănescu:
- eboşă, între ghilimele, pentru că termenul este impropriu pentru a denumi o ciornă.
- postare, între ghilimele, pentru că termenul este o flexionare a englezescului POST.
- cenzură, între ghilimele, pentru că nu este vorba de o cenzură - în adevăratul sens al cuvântului. Fii liniştit, nu tu mi-ai "cenzurat" "postarea"!
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 20:53:11
Amelia, dear (ca să împrumut singurul cuvânt pe care îl ştie un distins traducător, de pe-aici), mi-e teamă că această despicare a firului de păr, în patru, este contraproductivă şi consumatoare de timp, timp preţios - de care nu prea dispunem. Iată:
"John, my dear, utilizezi nişte termeni un pic nelalocul lor: şefului corabiei îi zicem GHILIMELE Cârmaciul GHILIMELE, GHILIMELE Căpitanul GHILIMELE... (Dacă tot scrii cu iniţială majusculă, în propoziţie, substantive care nu sunt nume proprii!).
Onorabilii şi venerabilii sunt prin loji, alea iluministe VIRGULĂ care te-au educat pe matale, şi apoi, dată fiind lupta de clasă VIRGULĂ ce s-a ascuţit VIRGULĂ între legiunile de pensionari şi infamul regim băsescian VIRGULĂ - LINIE DE PAUZĂ ce şi-a propus să le scadă colesterolul, în dramaticele împrejurări iscate de ridicarea baricadelor VIRGULĂ azi în Galaţi, mâine-n Afumaţi, mare nevoie ar fi de niscaiva chitarişti, menestreli VIRGULĂ care să
păstreze în amintirea generaţiilor viitoare VIRGULĂ povestea luptelor VIRGULĂ nesfârşite VIRGULĂ duse de promoţia "pensionari 2010", contingentele "Crevedia", "Ghimpaţi", (NU SE PUNE VIRGULA - etc. nu este enumerat!) etc PUNCT"
Câte despre aceeaşi-aceiaşi: ambele forme sunt corecte, ultima fiind un fonetism - intrat în uz, ca multe altele, dealtfel.
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 20:46:00
remarc corectitudinea folosirii ghilimelelor la "eboşă", "postare" si "cenzură". felicitari.
remarc de asemenea exceptionala oportunitate a virgulei plasate in sintagmele "critici literari, sui-generis", "concurs literar, de gen".
ma gandsc, enigmaticul termen care incepe cu litera c nu era cumva tot "concurs"?
Postat
de catre
Radu Stefanescu la data de
2010-06-06 20:29:04
Şi de ce "aceiaşi amiciţie"?
Aceeaşi, cu aceeaşi plăcere de a adresa astfel de întrebări nesuferite,
Mari :)
Postat de catre Mariana Ghicioi la data de 2010-06-06 19:56:14
mari, cu regret te anunţ că, de data asta, n-ai nimerit-o! tot SANDALE a scris şi acolo!!!
:=)))
Postat
de catre
adrian mihai la data de
2010-06-06 20:23:02
Jorz, dacă nu eşti egoist, vreau şi eu adresa concursului. Să vedem cine ia premiu!
Sper că n-am omis virgule. Pentru orice eventualitate: ,,,,
Postat
de catre
latunski criticul la data de
2010-06-06 20:10:15
Ba nu se pune.
Şi de ce "aceiaşi amiciţie"?
Aceeaşi, cu aceeaşi plăcere de a adresa astfel de întrebări nesuferite,
Mari :)
Postat
de catre
Mariana Ghicioi la data de
2010-06-06 19:56:14
Amelia Cojocaru, virgula aceea, de care te legi mata, nu constituie o greşeală, cum ar putea crede nepricepuţii. E o chestiune de pedanterie a stilului. Atâtă vreme cât nu încalcă vreuna din regulile prohibitive, rămâne, repet, o chestiune de stil. E drept, poate lipsi de-acolo (transport, în comun), dar asta doar pentru că se subînţelege, locuţiunea respectivă intrând, în mod neglijent, în uzul limbii, de ceva vreme. Acesta este motivul pentru care te-am iertat şi te-am salutat. Cu aceiaşi amiciţie,
Ioan J
P.S. Şi după mulţumesc, urmat, în finalul frazei, sau propoziţiei, de semnul "mirării", se pune virgulă. Adică: mulţumesc, pentru dracu', pentru lacu', pentru taică-su et caetera!
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 18:58:00
John, my dear, utilizezi nişte termeni un pic nelalocul lor: şefului corabiei îi zicem Cârmaciul, Căpitanul...
Onorabilii şi venerabilii sunt prin loji, alea iluministe care te-au educat pe matale, şi apoi, dată fiind lupta de clasă ce s-a ascuţit între legiunile de pensionari şi infamul regim băsescian ce şi-a propus să le scadă colesterolul, în dramaticele împrejurări iscate de ridicarea baricadelor azi în Galaţi, mâine-n Afumaţi, mare nevoie ar fi de niscaiva chitarişti, menestreli care să
păstreze în amintirea generaţiilor viitoare povestea luptelor nesfârşite duse de promoţia "pensionari 2010", contingentele "Crevedia", "Ghimpaţi", etc
Postat
de catre
Amelia Cojocaru la data de
2010-06-06 18:52:33
Dacă îl iubeşti cu aşa patimă pe Onorabilu', Venerabilu', de ce nu îi înalţi un imn revoluţionar, Amelia dear?
Priveşte-l în ochi, drept, da' ştii... drept! şi declară-i-te mireasă pe vecie? Aşa cum fac enoriaşele cele pătimaşe ale lu' Cristos! Poate că amorul, - evident platonic - va zămisli noi pui de pedelei, purtînd deviza: "după noi, potopul!"
PS: S-a instituit "poliţia virgulei", după cum se vede. De acum încolo, să vedem cît de vigilenţi sunt cei care închid ochii la nenumăratele abateri de la regulile gramaticii ale celor care calcă-n zdravăn în străchini, dar au calitatea compensatorie că sunt... simpatici foc!
În schimb, tot oprobriul celor care, totuşi, cu mici excepţii, scriu corect româneşte.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2010-06-06 18:05:40
Obligaţi să aleagă între tertensif şi plasa de cartofi, pensionarii vor începe să deteste în masă materialismul dialectic al burţii şi vor migra cu toţii în tabăra idealismului revoluţiei perpetue.
Boala şi foamea nu au culoare, Amelia Cojocaru. Iar pe mine nu mila mă caracterizează, ci sila. Cred că nu e nevoie să mai subliniez cine mi-o provoacă.
Postat
de catre
Liviu S. Bordas la data de
2010-06-06 17:42:30
uite de ce nu putem plânge după pâine, nu putem să fim roşii, şi nici nu facem apologia materialismului dialectic al burţii
Postat
de catre
Amelia Cojocaru la data de
2010-06-06 17:25:38
Faci o mică greşeală, Liviu Bordaş! Pe mine m-a salutat Ioan în ciuda "transporturilor (virgulă) în comun", nu pentru că l-aş fi servit cu spumoasă ci fiindcă e un spirit nobil şi, de emoţie, după ce mi-a mulţumit inoportun, a pus virgula după (aşa, ca un sughiţ): "Mulţumesc, pentru vizită". Şi, pe urmă, te mai înşeli cu ceva: nu tu erai pedeleul al doilea, cine naiba nu te ştie că tu eşti milos cu pensionarii şi ceri, pentru ei, cărniţă? Tot eu eram pedeleloaica, eu şi cu Florian suntem "golanii" site-ului, cu acte (în cazul lui) sau fără (într-al meu). Am votat cu Băse, îmi e drag în continuare, şi îmi va fi drag până la moarte (vorba străinului: până când moartea ne va despărţi).
În orice caz, trebuie să-l salut şi eu cu simpatie pe Jorz aşa, ca-ntre bolnavii de virgule
Postat
de catre
Amelia Cojocaru la data de
2010-06-06 17:09:37
Dacă spuneam că e spumos ca o şampanie (sau măcar că face băşici precum borvizul) m-ai fi salutat şi pe mine.
Pedeleu-nepedeleu (zic io că nu, dar nu ţin să te conving), textul rămîne unul extrem de modest. Şi nu trebuie să fiu neapărat critic literar pentru a constata că nu prea e nici umor de limbaj, nici umor de situaţie, nici...
E atît de greu să suporţi o opinie nefavorabilă?
Pa, dacă zici.
Postat
de catre
Liviu S. Bordas la data de
2010-06-06 16:54:00
pa, pa.
Postat
de catre
Radu Stefanescu la data de
2010-06-06 16:51:24
Pedeleii, ce-aţi sărit aşa?! Dai într-unul, ţipă doi... Ştiu, n-am umor de pedele... da' nici voi faţă de critici literari. Pa!
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 16:45:10
Amelia Cojocaru, te salut! Mulţumesc, pentru vizită! Cu amiciţie,
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 16:40:14
Tocmai s-a încheiat discuţia cu virguliţa şi am rămas din context cu o deformaţie în plan gramatical şi neurovegetativ profund: mă obsedează îngrijorător elementele respective de punctuaţie. Temerea mea pare, însă, fără temei fiindcă în postul de mai jos transporturile în comun sunt tăiate cu spada ca la clasa a cincea primară, iar virgulele, prudente, se aştern ca gâştele. Fireşte, de teamă, aceeaşi teamă ca a mea (una din câte văd... comună). Răsuflu uşurată!!!
Postat
de catre
Amelia Cojocaru la data de
2010-06-06 16:11:38
Ioan Jorz, nu-i luati in seama!... perseverati!!
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2010-06-06 16:11:10
Subţire. Nu umorul. Umorul nu prea e. Fără supărare.
Faptul că şi alţii au scris în acest stil nu face textul valoros. Văd asta fără să fiu nevoit să umblu pe la bibliotecă. Iar dacă ar fi primul text scris în maniera asta, aş face aceeaşi afirmaţie: subţirel.
Postat
de catre
Liviu S. Bordas la data de
2010-06-06 16:08:38
Radu Ştefănescu, ţi-aş da eu un link... ştii tu. Dacă ţi-aş cunoaşte adresa, ţi-aş sugera ce mijloc de transport, în comun, să foloseşti, pentru a ajunge la cea mai apropiată bibliotecă publică. Ăla-i link-ul! Biblioteca publică, dacă nu o fi, deja, prea târziu.
Ioan J
P.S. Ironia ta este gratuită, pentru că "Autodenunţ" chiar este proză scurtă, umoristică. Pa!
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 15:51:06
dar proza scurta, umoristica, unde e?
ne dai un link?
Postat
de catre
Radu Stefanescu la data de
2010-06-06 12:47:43
Oameni buni, voi nu aţi citit proză scurtă, umoristică?! Epistola este scrisă de un fost gestionar - de la care te poţi aştepta să pună virgula între subiect şi predicat. Ce mare scofală?
adrian mihai, după ce că foloseşti un cuvânt chinuit - "freş" - pe care nu ştiu ce idioţi l-au introdus în DEX (cuvânt ce-ţi furnizează o rimă asonantă), catrenul tău n-are niciun chichirez. Ar fi avut o poantă, palidă, dacă, cu-adevărat, aş fi greşit. Nu e cazul. Poate îmi spui tu: sub ce titlu de inventar poate fi încadrat? Sănătate!
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-06 11:42:08
mari
de-s intrebaţi, în stilu-ţi freş,
de stângăcii gramaticale,
unii se dau după cireş,
alţii se-ascund după sandale...
Postat
de catre
adrian mihai la data de
2010-06-06 08:42:59
Mariana Ghicioi, nu eu sunt cel care nu pune virgulele. Acela este Marin Sandale, om al muncii şi fost gestionar. El este de vină. Credeam că am lămurit situaţia, prin răspunsul dat lui Radu Ştefănescu.
Cât despre "Virgula lui Peia": te rog, citeşte-mi comentariul!
Cu amiciţie,
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-05 14:20:02
Eu nu te suspectez de nimic. Te-am întrebat, în mod clar, de ce nu ai pus virgulă după "penale". Văd că nu mi-ai răspuns.
Ţi-am spus că mai am întrebări.
Aici:
"La care eu nu mă mai spovedesc că popa Emanoil este informator al noii securităţi"
de ce nu ai scris aşa:
"La care eu nu mă mai spovedesc, că popa Emanoil este informator al noii securităţi"?
De ce nu mă mai întreb, din ce cauză? ... că popa este informator. Eu ştiu că circumstanţiala de cauză se desparte prin virgulă de regentă.
Aici: "m-am îndrăgostit de o viţică Florica pe care o cheamă ca pe soacra mea", de ce nu ai pus apoziţia între virgule? Aşa, adică: "m-am îndrăgostit de o viţică, Florica, pe care o cheamă ca pe soacra mea".
Aici:
"Ba povesteşte şi cum eu în stare avansată de ebrietate m-am urcat fără scară"
de ce nu ai scris aşa:
"Ba povesteşte şi cum eu, în stare avansată de ebrietate, m-am urcat fără scară"?
Aici:
"Că de atunci în satul meu natal unde m-am născut toţi strigă"
de ce nu ai scris:
"Că de atunci în satul meu natal, unde m-am născut, toţi strigă", că doar "natal" înseamnă "unde m-am născut"? Dacă vii cu întărirea aceea acolo, trebuie s-o pui între virgule, ca să marchezi ce accentuezi, altfel e doar un pleonasm de toată frumuseţea.
Aici:
"şi chiar dacă nu o fost marinar că la Cluj nu o fost mare neagră şi nu o putut să vindă flota de vapoare şi alte corăbii româneşti, pare un om cu ochelari cult"
de ce nu ai pus virgulă după "marinar"?
Mai întreb?
Postat
de catre
Mariana Ghicioi la data de
2010-06-05 13:25:28
Ioan Peia, doar vă salut!
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-05 13:05:25
Andrei Florian, salut trecerea ta pe-aici. Textul acesta este, momentan, scris "la prima mână". Urmează să-l şterg, în, maximum, 24 de ore. Cât despre greşeli... cred că am explicat, deja, despre ce-i vorba.
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-05 13:04:25
Radu Ştefănescu, cred că ţi-am răspuns şi ţie. Textul acesta este pentru un concurs de proză scurtă, umoristică. Sper ca membrii juriului să fie suficient de inteligenţi (nu ca alţii), pentru a-şi da seama că greşelile nu aparţin autorului. Mai vorbim!
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-05 12:58:12
Mariana Ghicioi, sper că nu mă suspectezi că aş avea probleme cu semnele de punctuaţie! Va trebui să renunţ, în text, la câteva dintre ele. La sugestia (binevenită) lui Radu Ştefănescu va trebui să şi stâlcesc câteva cuvinte. Nu multe, pentru că, totuşi, epistola a fost corectată de un dascăl. Mulţumesc, pentru lectură şi semnul de trecere! Cu amiciţie,
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-05 12:57:15
Mariana, multam frumos pentru intariri
deocamdata ramai pe deal si mai lasa turcimea sa inainteze un pic in smarcuri...
Postat
de catre
Radu Stefanescu la data de
2010-06-05 09:52:00
Jorzule, asa e, dar vezi tu, eu citesc putin si numai chestii de calitate. (pe tine, in mod exceptional, te lecturez din simpatie).
vocabularul folosit de matale (influentat, probabil, de excesul de lecturi facute fara discernamant) e total neadecvat personajului, ortografia e neverosimil de buna, umorul, constipat.
dar mai incearca, ceva-ceva talent ai. in cativa ani, cine stie. cand ziceai ca e marele concurs european de epigrame?
Postat
de catre
Radu Stefanescu la data de
2010-06-05 09:40:48
Ioane, văd că Sandale-i om al muncii. Deduc că nu stă să-şi bată inutil capul cu virgulele, dar pe tine, care-ai scris, vreau să te întreb ceva.
Uite, ai scris:
"Ca om cu frică de Dumnezeu şi de braţul lung al legii penale eu mă demasc."
De ce n-ai pus virgulă după "penale"?
Dacă am contrage, ar fi cam aşa:
"Ca om fricos, eu mă demasc."
Nu seamănă cu "De fel sensibile, ne-au..."? :)
Mai am întrebări.
Postat
de catre
Mariana Ghicioi la data de
2010-06-05 09:38:43
Ştefănescu, un comentariu răutăcios (caracteristic ţie), care, din nefericire, arată ”subţirimea” lecturilor tale. Stilul acesta, al epistolei scrise de semi-analfabeţi, nu l-am inventat eu, nici Mătrăguna, nici chiar Cornel Udrea – cel care l-a consacrat cu „Obiceiuri de nuntă la cangurii şchiopi”. Are origini mult mai vechi şi nu foarte precise. Aşa că... mai trage o dată! Poate câştigi o „ciungă” (chewing-gum). Pa!
Ioan J
Postat
de catre
Ioan Jorz la data de
2010-06-05 09:22:11
o pastisa insipida dupa Carmen Matraguna, la care singurul zambet posibil e ala gen "cleste de rufe".
Postat
de catre
Radu Stefanescu la data de
2010-06-05 08:47:23
Bine faci!
Postat
de catre
ioan peia la data de
2010-06-05 00:34:18
M ascuzati, domnule Peia, n-am observat. Va cred pe cuvant.
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2010-06-05 00:31:10
Normalmente!
Din păcate, sunt ceva mai ager, decît talentat!
Ghinionul tău.
Postat
de catre
ioan peia la data de
2010-06-05 00:29:29
Domnule Peia, nu este pentru prima oara cand va recunosc talentul literar, nu? Nu este nicio ironie in faptul ca, in opinia mea, sunteti mai talentat decat domnul Ioan Jorz. Dimpotriva, ar trebui sa va simtiti flatat.
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2010-06-05 00:28:22
Vai tu, Zexe!
Cîtă ironie subtilă!...
Oricum, acelaşi progres remarcabil am constat şi în ceea ce te priveşte.
Nu ştiu dacă o să mă ajungi din urmă, dar, dacă perseverezi, e posibil să scrii şi tu cîteva rînduri - rele, bune, nici nu mai contează!
Postat
de catre
ioan peia la data de
2010-06-05 00:23:45
Un text bunicel, chiar daca mai trebuie lucrat. O virgula in plus, una in minus, nici nu mai conteaza. Domnule Ioan Jorz, observ cu placere ca scrieti din ce in ce mai bine. De cand activati pe Europeea, stilul dumneavoastra s-a imbunatatit in mod permanent. Prevad ca in scurt timp il veti ajunge din urma pe domnul Peia. Mai mult, cred cu tarie ca il veti depasi. Perseverati!... perseverati! perseverati!
Zexe.
Postat
de catre
Andrei Florian la data de
2010-06-05 00:19:40