|
|
|
|
|
|
|
|
|
Concursuri |
|
|
Text
postat de
nino ionica |
|
|
Proști, dar mulți
(Alexandru Lăpușneanu- C. Negruzzi)
Senatul Universității din Craiova a devenit un fel de circ, o piață în care poți cumpăra titluri universitare și doctorate, un loc de plătit polițe și de realizat vendete. Senatul a devenit o grupare în care aiurelile iresponsabile și minciunile unor indivizi cu titluri academice sunt ascultate și validate. In Senatul Universității din Craiova nu se discută realizările profesionale ale unui candidat așa cum prevede legea, ci se ascultă bârfa unor impotenți intelectuali, a unor indivizi de la periferia societății, lași ordinari care niciodată nu au îndrăznit să spună în față ce au de spus, indivizi care nu pot să-și depășească statutul de slugă față de un grup care deține puterea.
Fapta pentru care sunt vinovat: am solicitat scoaterea la concurs a posturilor vacante care sunt păstrate pentru a fi luate în sistemul plata cu ora și cumul de un grup de cadre didactice selectate după criterii subiective și politice, sau sunt păstrate pentru a fi ocupate printr-un pseudo-concurs de către copiii unor profesori. Fapta gravă: am concurat pe un post de conferențiar. Fapta reprobabilă: Comisia de concurs în unanimitate mi-a dat referate pozitive.
PROTAGONISTI:
Profesori de talie internațională din Universitățile Cluj, Timișoara, București și Iași a căror părere este ignorată de intelectualii Universității din Craiova (unde plagiatorii, repetenții, detractorii și impostorii au ajuns cadre didactice).
Toate informațiile pe care le dețin mi-au fost transmise verbal de anumiți cunoscuți iar o parte le-am obținut în justiție care s-a dovedit de un servilism greu de catalogat față de rectorul Mircea Ivănescu.
A. SUCCESIUNEA FAPTELOR
1. MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII (MEC) și Universitatea din Craiova scot la concurs :
postul de conferențiar, poziția 6, Catedra de ingineria calculatoarelor, publicat In MO nr 271/3 mai 2001.
2. Perioada de înscriere: 3 mai 3 iunie 2001
3. Particularități specifice: postul nu este vacant ci se scoate la concurs prin transformare, adică se transformă din lector în conferențiar deși nu există un text de lege care să reglementeze această procedură.
4. Metodologia concursului:
Legea 84/1995 (legea învățământului)
Legea 128/1997, art. 61 și 62 (legea statutului personalului didactic)
Carta Universitară (nerespectată la Craiova după afirmațiile rectorului care o consideră prea restrictivă)
5. Singurul candidat:
Cârstea Ion, cu domiciliul In Craiova, str. Doljului, bl. C8c, sc.1, et. 2, apt. 7, șef lucrări dr. ing. la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, Universitatea din Craiova.
6. Din comisia de concurs au făcut parte profesori de talie națională și internațională și anume:
Prof. univ. dr. ing. Vladimir Răsvan, Universitatea din Craiova reprezentant al Facultății în comisia de concurs și președinte al comisiei
Membrii comisiei de concurs:
Prof. univ. dr. ing. Alexandru Valachi, Universitatea din Iași
Prof. univ. dr. ing. Valeriu Iorga, Universitatea Politehnică din București
Prof. univ. dr. ing. Sergiu Nedevschi, Universitatea Politehnică Cluj
Prof. univ. dr. ing. Ionel Jian, Universitatea Politehnică Timișoara
7. Raportul comisiei de concurs:
Toți membrii comisiei de concurs s-au exprimat în unanimitate pentru promovarea mea fiind surprinși că la numărul de lucrări publicate (aproape 100) și cu realizările profesionale deosebite (3 burse de cercetare în străinătate) nu sunt profesor.
8. In fapt:
Nu mi s-a transmis în scris deși am solicitat rectorului și Ministerului, rezultatul concursului, punctajul și motivațiile care au stat la baza refuzului de a mă numi pe post de conferențiar având în vedere că respect toate criteriile și standardele impuse de minister printr-o grilă de punctaj.
Succesiune fapte:
1. In data de 20 iunie la dosarul meu de concurs au fost depuse toate referatele celor 4 membri din Timișoara, Cluj, Iași și București. Decanul Răsvan Vladimir refuză introducerea dosarului de concurs în ședința Senatului din 27 iunie 2001 din motive de răzbunare întrucât avusesem cu dânsul niște procese de calomnie fiind arhicunoscut pentru dușmănia ce mi-o poartă.
2. Am aflat neoficial că rezultatul concursului a fost discutat în ședința Consiliului profesoral din 24 iulie 2001 deși procedura de concurs limitează finalizarea la nivel de comisie la 30 de zile. Am solicitat rectorului prin adresa 3775/26.07.2001 să-mi transmită punctajul acordat și în stilul arhicunoscut nu mi-a dat răspuns nici verbal, motivând că legea nu este obligatorie.
3. Am aflat de la diverse persoane că are loc discutarea rezultatului concursului în ședința Senatului Universității din 20 sept. 2001. Am solicitat participarea dar nu mi s-a permis să asist decât 5-6 minute cât a durat prezentarea dosarului, după care am fost dat afară. Nu mi s-a transmis rezultatul discuției ci l-am aflat verbal de la un membru al Senatului cum că ar fi fost un număr egal de voturi pentru și contra.
4. Rectorul a refuzat un răspuns scris care să-mi permită o contestație argumentată, și am depus contestația înregistrată cu nr. 4540/24 sept. 2001 atât la Senatul Universității cât și la d-na Ministru Ecaterina Andronescu, transmisă prin poștă cu confirmare de primire (AR 687/24.09.2001). La nici una nu am primit răspuns. In fapt arătam că votul Senatului din 20 sept. 2001 a fost măsluit întrucât o parte din membrii Senatului au părăsit sala la exprimarea votului dar au figurat prezenți.
5. Am aflat de la diverse persoane că în 29 nov. 2001 s-a discutat din nou dosarul de concurs și că aș fi fost respins de Senat dar mi s-a refuzat un răspuns scris pentru a nu-l contesta conform legii.
6. Am depus personal o nouă contestație la Minister cu nr. 21.405/3.XII.2001 solicitând răspunsul la contestația depusă pe 24 sept. 2001 la care nu am primit răspuns până în prezent și în care semnalam neregulile rectorului și ale decanului Răsvan Vladimir.
7. Deși concursul era în fază de derulare, din vara anului 2001 postul 6 pe care candidam a fost desființat fără să cunosc acest fapt. Am sesizat despre acest aspect rectorul (5 sesizări la care nu a dat răspuns: nr. 2444/14.05.2001, nr. 4839/03.10.2001, nr.5159/11.10.2001, nr. 5564/30.10.2001, nr. 6099/27.11.2001 ) și MEC (prin poștă cu AR 630/11.10.2001) care la fel a refuzat orice răspuns.
Încălcarea legii:
1. Finalizarea concursului conf. legii 128/1997, art. 58, al. 10 (citez): Finalizarea concursului la nivelul instituției de învățământ superior este obligatorie în termen de 45 de zile de la depunerea raportului comisiei de concurs.
De ce s-a întârziat? Atât rectorul cât și decanul au avut nevoie de timp ca să convingă membrii Consiliului profesoral și Senatului să voteze împotriva rezultatului concursului. Motivația: soția mea sesizase Parchetul și Ministerul despre modul fraudulos al concursului de lector, poziția 14, catedra de aparate electrice, concurs viciat de d-na Brojboiu Maria, persoană protejată de rectorul Mircea Ivănescu și prorectorul Marin Beșteliu.
2. Legea 128/1997 art. 61 prezintă modul de desfășurare al concursului, și precizează în aliniat 6, că Dosarul de concurs, împreună cu raportul comisiei și cu documentele însoțitoare, se înaintează Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, care, pe baza analizei acestora, se pronunță prin vot nominal deschis, în termen de cel mult 90 zile.
3. Senatul, conform legii, nu se pronunță asupra performanțelor mele care sunt evaluate conform. Art.61, al. 3 prin punctaj, în baza unei grile ceea ce la mine nu s-a făcut pentru că sigur am un punctaj nu de conferențiar ci de profesor. In aliniatul 5 se precizează că în Senatul Universității hotărârea consiliului facultății
se supune de către rector validării senatului universitar cu privire la respectarea criteriilor și a procedurii de concurs, care se pronunță prin vot nominal deschis.
4. La Universitatea din Craiova, Senatul este divizat în grupări controlate de rectorul Mircea Ivănescu și acoliții săi și are interese străine de lege (ignorând în funcție de interese, raportul comisiei de concurs). Este notoriu că în ședința din 20 sept. 2001 d-l conf. Pasăre Saul cu un minim de 25 de lucrări, o parte furate de la mine, a fost validat ca profesor, iar cadre didactice care au fost repetente în facultate, au fost promovate (este cazul din ședința Senatului din 29 nov. 2001).
5. Legea 128, art. 62 , precizează
Contestațiile se adresează, după caz, senatului universitar sau Ministerului Învățământului, în termen de cel mult 10 zile, și se soluționează în termen de cel mult 60 de zile de la data expirării termenului de contestație.
In cazul meu s-a refuzat emiterea unui răspuns la contestațiile mele atât de Minister cât și de rectorul Mircea Ivănescu.
B. SENATUL UNIVERSITATII DIN CRAIOVA O PIATA, UN LOC DE PLATIT POLITE SI VENDETE
Vă anexez extrase din procesele verbale ale celor două ședințe de senat din 20 sept. și 29 nov. 2001 și declarația mincinoasă depusă în justiție de un rector mincinos.
Aceste câteva documente dovedesc calitatea celor pe mâna cărora a ajuns învățământul craiovean.
Astfel:
1. In prima ședință de senat din 20 sept. 2001, după ce am prezentat activitatea mea științifică, rectorul m-a dat afară dar nu s-a menționat acest fapt în procesul verbal. In felul acesta nu am putut să mă apăr la minciunile celor doi detractori Marian Gheorghe și Brojboiu Maria, persoane împotriva cărora făcusem plângeri pentru mită și obținerea de avantaje materiale din partea studenților.
De reținut întârzierea voită în discutarea dosarului meu când concursul începuse pe 3 mai 2001 iar pentru alți candidați favorizați dosarele s-au discutat în ședința senatului din 27 iulie 2001 .
Decanul Facultății de Matematică, prof. Bușneag Dumitru declară :
Nu este primul caz când se prezintă un dosar unei comisii care este de acord cu promovarea sa și C.P votează invers.
.. Modul de votare pare jenant. Eu nu știu ce să votez.
D-l Uliu (fostul meu profesor de fizică când eram student și la care am obținut nota 10) declară :
Dosarul rezistă din punct de vedre științific.
.. Dacă mă gândesc la dosarul științific, votez pentru. Dacă mă gândesc că facultatea nu este de acord cu modul cum se comportă, votez împotrivă.
Care facultate d-le Uliu? Reduceți facultatea la un decan ca Răsvan Vladimir- plin de obsesii și ură, un Marian Gheorghe ce lua șpagă de la studenți, un plagiator ca Burdescu Dumitru sau o mincinoasă de la altă facultate ca Brojboiu Maria?
La această ședință au fost trecute ca figurând prezente și persoane care erau în fapt absente (se plimbau prin oraș când s-a votat rezultatul concursului), fapt pe care l-am contestat în scris dar rectorul Mircea Ivănescu a refuzat să-I dea curs pentru că pentru acest individ înrăit nu există lege ci doar interese personale.
2. Pe 29 nov. 2003 dosarul meu a fost introdus a doua oară în Senatul Universității (legea 128/1997, art.61 nu prevede acest lucru) . Rectorul Mircea Ivănescu în prima ședință cu toate măsluirile de vot scorul a fost 23 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă și 7 anulate. Legea 128/1997 art. 61 al. 5 precizează fără echivoc că hotărârea consiliului facultății ... se supune de către rector confirmării senatului universitar cu privire la respectarea criteriilor și procedurii de concurs .... Ori în senat se discutau alte aiureli (vezi extrasul din procesul verbal al Ședinței de Senat din 29 nov. 2001):
Brojboiu Maria este evident marcată de conflictul cu soția mea afirmând în Senatul Universității: citez : Poliția Economică și Procuratura anchetează. Ce legătură este între dosarul meu de concurs și problemele procuraturii la plângerea legală a soției mele?
O altă aiureală iresponsabilă a numitei Brojboiu Maria citez Chiar și Senatul a avut un proces la judecătorie. In primul rând minte, iar în al doilea rând această afirmație irațională este o mostră de prostie pentru că nu poți da în judecată un senat iar soția mea s-a judecat cu Universitatea din Craiova și prima instanță a fost Curtea de Apel Craiova.
Logica defectuoasă ce o caracterizează pe numita Brojboiu Maria rezidă în o ultima afirmație irațională citez în ceea ce privește concursul soției d-lui Cârstea , proces pe care dânsul l-a pierdut. Se judecă soția mea și pierd eu. Brojboiu Maria știa că soția mea a avut proces cu Universitatea la Curtea de Apel Craiova pe care soția mea l-a câștigat iar când face afirmațiile respective (29 nov. 2001) procesul se afla pe rol.
Decanul Facultății de Fizică Constantinescu Radu, în ședința Senatului din 29 nov. 2001 constată că îndeplinesc toate criteriile de promovare, dar susține că trebuie să voteze împotriva mea:
Este vorba de un om care îndeplinește criteriile cerute și totuși trebuie să ne exprimăm împotriva acestor criterii.
C. UN RECTOR MINCINOS SERVIT DE JUDECATORI CORUPTI
Cunoscând ura rectorului Mircea Ivănescu și a decanului Răsvan Vladimir împotriva familiei mele, cunoscând foarte mine comportamentul acestor două personaje de a sfida legea prin refuzul de a răspunde la contestații sau sesizări de luare de mită, pe toată durata desfășurării concursului am sesizat în fiecare etapă neregulile și am solicitat un răspuns la sesizările mele.
Am anticipat corect comportamentul rectorului, care nu a răspuns la nici o sesizare de a mea.
Pentru că era imposibil să aflu ce este dincolo de ușile închise, pentru fiecare cererea de-a mea la care nu am primit răspuns în termenul legal prevăzut de legea 29/1990, am deschis o acțiune în justiție pe legea contenciosului administrativ și în felul acesta mi-am atins un prim obiectiv: am obținut documente scrise care confirmă că rectorul nu mai are discernământ în ceea ce face. In subsidiar am atins al doilea obiectiv: că majoritatea judecătorilor în cauzele respective, dintr-un exces de servilism au sfidat legea dând sentințe anapoda. Un singur judecător se pare că nu are interese personale.
M-am adresat justiției pentru abuzurile rectorului Mircea Ivănescu. Acest individ cu apucături dictatoriale depune în justiție înscrisuri falsificate și semnează declarații care denotă că atât din punct de vedere moral cât și legal (din 1989 este rector încălcând astfel legea 128/1997) ocupă o funcție mare față de micimea caracterului său.
Anexez două întâmpinări depuse de rectorul Mircea Ivănescu în procesele pe care le am cu Universitatea din Craiova, procese în care un grup de judecători dovedesc un servilism greu de catalogat față de rectorul Mircea Ivănescu. O parte din judecători au posturi la cumul și plata cu ora la Universitate sau au copiii studenți și pentru acești judecători primează interesele lor personale. Motivările sentințelor date de aceștia frizează ridicolul.
Astfel:
1. Încă din anul 2000, adică înainte de a da concursul de conferențiar, care a avut loc în anul 2001, în dosarul 1716/2000 al Tribunalului Dolj, rectorul Mircea Ivănescu scria că nu îndeplinesc condițiile de promovare (citez) întrucât activitatea didactică și de cercetare a acestuia este ca și inexistentă . La data respectivă obținusem trei burse de cercetare în străinătate și avem zeci de lucrări publicate în străinătate. Acest dosar a dispărut subit întrucât nu am primit sentința pentru a o ataca.
Dosar 1716/2000, Tribunalul Dolj. Universitatea prin adresa 1154/16.03.2000 numită INTAMPINARE sub semnătura rectorului scrie:
1. Reclamantul Cârstea Ion nu îndeplinește condițiile de promovare în funcție, întrucât activitatea didactică și de cercetare a acestuia este ca și inexistentă.
Pentru postul de conferențiar, pe care reclamantul pretinde că este împiedecat să-l ocupe, se cere, în conformitate cu dispozițiile Art. 61, pct. 3, din L. 128/1997, o apreciere a candidatului pe bază de punctaj, în baza unei grile adaptate specificului catedrei sau departamentului, aprobate în Senatul Universitar.
De asemenea, raportul comisiei care se constituie pentru concursul postului de conferențiar va cuprinde și evaluarea activității didactice și a celei științifice a candidatului, activitate extra didactică în interesul învățământului, precum și aprecierea asupra prelegerii publice.
Toate aceste cerințe nu sunt îndeplinite de reclamantul Cârstea Ion.
Sunt afirmații iresponsabile pentru că sunt anticipații ale unui scenariu meschin imaginat de o minte irațională iar argumentele sunt evidente:
Sunt făcute înainte de un posibil concurs. Asemenea aprecieri nu sunt de competența unui rector ci a unei viitoare comisii în condițiile în care aș fi concurat.
Activitatea mea de cercetare și didactică nu este inexistentă . Când s-a organizat concursul în anul 2001, comisia de concurs mă aprecia la superlativ iar într-un an nu puteam să realizez cercetarea pe care o făcusem într-o viață.
Pentru cei care provin din învățământ cum este cazul meu, metodologia de concurs conform legii 128/1997, art. 61, nu implică susținerea unei prelegeri publice așa cum susține mincinos rectorul.
2. In dosarul 68/CA/2002, dosar pe care judecătoarea Elena Stan refuză de aproape 2 ani să-I judece, în întâmpinarea depusă de rectorul Mircea Ivănescu acesta minte cu nerușinare afirmând (citez):
cererea reclamantului de ocupare a postului de conferențiar a fost supusă din nou dezbaterii și aprobării în Senatul din 29.XI.2001, ședință la care reclamantul a participat personal
Nu am participat la ședința Senatului din 29 nov. 2001, mi s-a refuzat participarea deși am cerut în scris acest lucru pentru a mă apăra. Au fost studenți prezenți, au fost peste 70 de cadre didactice care nu m-au văzut, există stenograma ședinței care dovedesc minciuna acestui rector. Si dacă eram prezent cum susține mincinos acest rector cu mintea încețoșată de ură, de ce decanul Radu Constantinescu (vezi extrasul de proces verbal al ședinței senatului din 29 nov. 2001) a spus
Cred că trebuie informații suplimentare.
. . Dacă eram prezent îi furnizam informații corecte și nu ar fi fost influențat de aiurelile unor detractori ca Marian Gheorghe, Brojboiu Maria, Răsvan Vladimir, încurajați de rector în acțiunile lor de vendetă.
Numai un om care are probleme grave cu memoria poate să afirme că am fost prezent într-o ședință de Senat unde nu am fost prezent, deși am cerut să particip dar mi s-a refuzat acest drept. In mintea încețoșată de ură a rectorului există, conform celor scrise, cerere de ocupare a postului de conferențiar ceea ce este absurd, este vorba de un concurs cu comisie iar metodologia concursului rectorul fie n-o știe, fie n-o aplică. Eu am contestat neregulile din ședința senatului din 20 sept. 2001 și nu am făcut o asemenea cerere întrucât la data respectivă dosarul de concurs nu ajunsese la Ministerul Educatiei așa cum prevede legea 128/1997, art.61, al. 6.
Iar mostrele unei minți iraționale apar tot în această întâmpinare în care pe lângă logica defectuoasă a rectorului acesta în mod iresponsabil îmi atribuie niște acuze care nu-mi aparțin și anume:
4. Senatul Universității nu poate da decât avize prealabile cu caracter consultativ. Factorul de decizie este Ministerul Educației și Cercetării.
5.Nici una din acuzele reclamantului nu sunt reale. Acesta pretinde că nu i-a scos postul la concurs, că s-a refuzat punerea în discuție a cererii lui, că nu i s-au înaintat actele pentru a fi supuse dezbaterii. Toate acestea sunt nereale.
Unde am pretins asemenea lucruri?
3. Dosar 613/A/2001, Curtea de Apel Craiova, judecat abuziv de Elena Canțăr. Universitatea din Craiova depune sub semnătura rectorului o întâmpinare care cuprinde scrisoarea adresată de rector Ministerului Educației și Cercetării înregistrată la universitate cu nr. 67/27.03.2001.
Ura rectorului față de familia mea rezidă din aceste calomnii ordinare la adresa soției mele numai pentru că a îndrăznit să candideze pe un post scos la concurs pentru a fi ocupat de Ivanov Virginia (o protejată a acestui rector și a numitei Brojboiu Maria)
Sunt o parte din faptele unui rector care din 1989 ocupă această funtie și care împreună cu un grup bine organizat controlează promovările în cadrul Universității din Craiova. Acest grup este protejat de Ministerul Educației.
Voi reveni și cu alte fapte ale celorlați protagoniști (Răsvan Vladimir, Brojboiu Maria, Cernian Oleg, Marian Gheorghe, Burdescu Dumitru) care au transformat o instituție de stat într-o proprietate a lor, unde legile țării sunt terfelite iar examenele au devenit surse de înavuțire.
Cu stimă,
Sef lucrări dr. ing. mat. Ion Cârstea
|
|
|
Parcurge cronologic textele acestui autor
|
|
|
Text anterior
Text urmator
|
|
|
Nu puteti adauga comentarii acestui text DEOARECE
AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT! |
|
|
|
|
|
Comentariile
userilor |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Texte:
23972 |
|
|
Comentarii:
120095 |
|
|
Useri:
1426 |
|
|
|
|
|
|