FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curățarea site-ului
Text postat de Dan Norea
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Kosta, lumina de care vorbești vine de la oamenii care m-au crescut, bunicii și învățătoarea mea. Am făcut la Turnu și clasa V, dar din perioada aceea nu țin minte mai nimic. De exemplu, m-a tras odată de ureche un profesor până mi-a dat sângele, dar l-am șters din minte, nu mai țin minte nici măcar dacă era bărbat sau femeie.
Mulțumesc de trecere,
Dan

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2007-09-13 15:17:47
         
 
  Emotionante amintiri! Frumos povestesti. Cred ca aceleasi vremuri ne-au leganat, dar eu nu stiu sa vad atata lumina inapoi, chiar daca n-am avut o copilarie prea oropsita, sau poate n-o pot judeca eu acum cu ochii mintii. Te felicit pentru sensibilitate si talentul de povestitor autentic. Kosta  
Postat de catre sters sters la data de 2007-09-13 10:07:17
         
 
  Vero, în poză sunt ăla cu cușmă și pușca la picior :))

Eu credeam că te-ai lămurit cum arăt din pozele celelalte, din Munții Apuseni: suplu-durduliu, barbă albă, chelie, ochelari.
Cred că cel mai clar vezi în pozele postate în partea a doua.

Frumoase amintirile din copilărie ! Până la urmă ce, numai Creangă are dreptul să scrie despre ele ? :))

Mulțam pentru stea.


 
Postat de catre Dan Norea la data de 2007-09-12 18:15:06
         
 
  Norica,
In poza asta esti unul din cei doi? care din ei?

Am citit textul tau si, cand am terminat aveam un nod in gat de emotie. Nu orasul in sine e determinant, ci tot restul: parcul cu scena, sacosele (papornitze) cu alimente, tzurca, (nu si sotronul?), pepenii zemosi cu "cocos" si dop din care se musca si se punea la loc, iarba si pietriscelele mirosind a "ud"...Astea le aveam toti cei care am fost copii atunci!

Viscolul din 54? Cine nu si-l aminteste? Cu parizerul pus in dulapiorul de la bucuatarie si care inghetza acolo....Si derdelusurile formidabile date de natura!

*
Vero
 
Postat de catre Veronica Pavel la data de 2007-09-12 17:15:00
         
 
  Gina, am evitat termenul 'rădăcini' pentru că, totuși, m-am născut la Constanța și rădăcinile mele au la bază apa sărată de mare.
Dar...
Dacă puterea îmi vine de la razele soarelui de vară din Constanța, o parte din minte și cea mai mare parte din suflet își au obârșia acolo, la Turnu Măgurele.

Tea, normal că te recunoști, toți copiii din generații apropiate au copilărit cam la fel. Problema este că unii uită...

EliaDa, așa mă bucură votul tău cum nici nu-ți închipui. Mă speriasem că fac atac de cord cu atâtea cafele...

Radu, ai dreptate, pentru cineva venit în vizită e un oraș liniștit, plăcut, care își conservă tradițiile... Și eu am făcut (de fapt soția mea) câteva sute de poze, pe care le-am răsfoit de câteva ori pentru a posta două-trei.
Dar pentru locuitori e prea liniștit. Toți cei cu care am vorbit au copiii la București. Titlul lui Sadoveanu 'Locul unde nu s-a întâmplat nimic' i se potrivește perfect. Nu știu cum va arăta Turnu peste o generație.
Mulțam pentru felinar.

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2007-09-12 15:18:34
         
 
  Dane, am fost de curand in Turnu Magurele, ca sa zic asa, cu treaba...

Am avut pe vremuri rude bune si dragi acolo, spun am avut, pentru ca au plecat de o vreme sa locuiasca in alte ceruri, poate mai putin provinciale, sau cine stie unde

Atat de drag mi-e orasul asta, nu stiu de ce; m-am oprit la terasa hotelului Turris cu un amic si n-am facut altceva decat sa privesc trecatorii... stii, centrul e inchis intr-o anumita zona traficului auto, desi la drept vorbind, nici in rest nu e prea mare inghesuiala

M-am multumit apoi sa colind putin si sa fac, ca de obicei, mai multe poze, pe care imi propun ca de fiecare data sa le privesc in serile cenusii de iarna, si bineinteles uit...

Scrii frumos... mai frumos decat as putea s-o fac

astept continuarea

*Radu
 
Postat de catre Radu Stefanescu la data de 2007-09-12 13:44:28
         
 
  Imi place sa rafoiesc trecutul tau. Scrii atat de simplu de uman, incat lectura e o placere si o apropiere.
O sa-ti dau chiar si un vot. Unul nou, nu din cele primite de la tine. :)
 
Postat de catre elia david la data de 2007-09-12 10:16:36
         
 
  Esti sigur ca n-am copilarit impreuna? Intrebarea e cumva retorica pentru ca nu stiu Turnu Magurele...cel putin nu asa cum il stii tu...dar intamplarile ....cele de vacanta mai ales imi sunt atat de familiare......si turca, (pentru care incasam de la mama ciomageala nu gluma: ce asta e joc pentru fete?....si pepemii din care evident 'cocosul' era 'batalia ' cu sora-mea.... si plecatul de acasa pe coclauri....

Dane, m-ai trimis 'inapoi' cu asemenea forta ca am fost pentru o clipa gata sa cred ca ma pot intoarce....

Aprecieri... si o reala bucurie de a fi citi

Calvar
 
Postat de catre Tea Nicolescu la data de 2007-09-12 02:00:49
         
 
  arborele genealogic pe langa portrete pastreaza si o harta...un loc al radacinilor de demult...textul se pliaza pe un asa spus 'biblio-documentar' si razbate printr-o cursivitate care aduce un sezon personal...atrage fiindca este real si aproape semenului...un fel de 'indreptar al sinelui' un jurnal necesar sa fie scris...cumva o mostenire ferita de 'uzurpatori'...

regards,

goia

 
Postat de catre nula nada la data de 2007-09-12 01:12:29
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23945
Comentarii: 120070
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE