FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
 
Întreabă-te. Îmi pare rău că trebuie să-ți spun, dar pentru mine nu ești un interlocutor valabil. Violența (mascată inabil) nu este tonul cu care poți purta un dialog. Ai fi bun doar pentru demascări, dar vremea lor s-a cam dus.

Îmi face plăcere să-ți spun că îți poți continua singur monologul ușor delirant la care știu sigur că n-ai nevoie de răspunsuri. Retorica ta se închide perfect asupra obsesiilor la care n-ai cum să renunți.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-11-29 11:33:59
         
 
  Intentia mea execrabila era sa discutam despre textul si subtextul dumneavoastra.
Camus trateaza o problema ce l-a pasionat pe Cioran in Tratatul de descompunere, atunci cand vorbea de Nero. El aduce in discutie curajul de a-ti transpune in realitate propria opera, de a da viata ideilor tale, de a face din nebuniile tale legea universului. Eu ma intreb daca dumneavoastra doriti sa fiti precum scrieti sau sa scrieti precum sunteti?
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2006-11-29 11:21:30
         
 
 
Andrei, te strofoci degeaba de o vreme, ai de răzbunat niște frustrări și procedezi ca individul ăla de la Divertis care ieșea mereu în față să ceară butelie.

Chiar dacă intențiile mele nu sînt atît de bune cum ai dori tu, ale tale sînt vizibil execrabile. Eu încerc să deschid ochii cui pot, tu ții să mi-i scoți mie pentru că nu vrei să renunți la ochelarii tăi de cal.

Ai o viclenie (pentru deșteptăciune e nevoie și de o cauză care să merite efortul) care trage totdeauna concluziile înainte de a citi. Toate butadele invocate ți se potrivesc ca o mănușă. Crede-mă, nu distribui butelii. Și altceva nu-ți pot oferi.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-11-29 11:10:58
         
 
  Domnule Atanasiu, daca nu cunoasc autorii sau macar motivul disputei in urma careia dumneavoastra invocati marturisirile domnului Camus, eu, cititorul, ce concluzie sa trag ? Ca in spatele marelui autor a stat un om de o mare calitate ? Just !
Ca in spatele fiecaruia dintre autorii textelor afisate aici trebuie sa se gaseasca un om cu bune intentii ? Just ! ( as putea sa sustin acest fapt cu un link la un text al dumneavoastra postat pe un alt site)
Sugestia mea este, ori sa invocati disputa ca sa stiu si eu ce anume doriti sa lamuriti, ori sa stergeti pasajul din debutul eseului iar textul dumneavoastra sa capete logica. In acest fel pot sa-mi dau seama de bunele intentii care v-au manat sa scrieti acest text si sa subscriu si eu la stelutele acordate lui Camus, chemat sa va sustina teoria.
Curaj domnule Atanasiu !

Cu alte cuvinte ...
Ii iertam adesea pe cei care ne plictisesc, dar nu le putem acorda iertare celor plictisiti de noi (La Rochefoucauld)

O definitie a nebuniei este sa faci acelasi lucru, zi de zi, asteptand rezultate diferite (Mark Silber)

A incerca ceva fara succes nu este un esec, pana in clipa in care dai vina pe altcineva (Dennis Gaskill)

Esecul este doar o ocazie pentru a incepe din nou, într-un mod mai inteligent.(Henry Ford)
 
Postat de catre Andrei Florian la data de 2006-11-29 10:54:56
         
 
  Apreciez si eu cu o steluta acest articol.  
Postat de catre Carmen Anghelina la data de 2006-11-29 09:45:12
         
 
 
Îmi pare bine că mesajul a ajuns la voi nedistorsionat. În fond, ceea ce e trist este faptul că mulți dintre autorii care au ceva talent și îl și dovedesc în ceea ce scriu, dar și mai abitir cei ce sînt doar ridicoli veleitari, vor să obțină prin asta o dispensă de la responsabilitatea lor omenească. Și asta agățîndu-se de mituri romantice de mult epuizate și stoarse de orice vlagă.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-11-29 08:53:29
         
 
  “...autorul e musai să fie și om.”
(Corneliu Traian Atanasiu)

Trebuie să fim oameni înainte de a fi autori, la fel de bine cum trebuie să fim oameni înainte de a fi dascăli, artiști, vindecători su conducători. Pentru că, înainte de orice, condiția noastră este aceea de om. Iar asta ar trebui să ni se reflecte în fapte. Niciun talent și nicio poziție socială nu pot justifica atitudinea și faptele care distonează cu această datorie, de a fi om, în sensurile cele mai profunde ale cuvântului.

 
Postat de catre Simona Dobrescu la data de 2006-11-29 08:34:08
         
 
  "Scriitorul, spune Camus, simte că trebuie să dea seamă de cum se trăiește în timp de catastrofă și că trebuie totuși să refuze nihilismul pornind în căutarea unei legitimități. Iar aceasta „constă în a împiedica destrămarea lumii”, în a restaura „cîte ceva din ceea ce constituie demnitatea de a trăi și de a muri”. El resimte mereu „sentimentul obscur că a scrie este astăzi o cinste pentru că acest act te obligă, și nu te obligă numai să scrii.” Cum spune mai departe, datoria scriitorului este să rămînă o conștiință trează și onestă: „El mă obliga mai cu seamă să port, așa cum era și potrivit puterilor mele, alături de toți cei care trăiau aceeași istorie, nefericirea și speranța pe care le împărtășeam.”"

Ca scriitor, încă nu știu ce mă definește, probabil sensibilitatea, caut.

Un text deosebit. Votez. O zi fericită.
 
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-11-29 06:38:26
         
 
  De citit!

Subscriu notei autorului, din final:

"Sper ca aceste păreri, poate mai îndreptățite, să reabiliteze un pic ideea că autorul e musai să fie și om. Poate chiar înainte de a se da numai și numai drept autor."
 
Postat de catre Adelina Ionescu la data de 2006-11-28 10:37:07
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23945
Comentarii: 120070
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE