FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Ernesto Che Guevara
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Nene Terenthe, cand imi dai bre rateta aia cu borsul de peste? Ca azi e ziua fetei mele, Laura (25 de ani) si eu trebuie sa fac musai borsul. Mare bucatar mare cum sint, ii fac vreo 5 sau 6 feluri de peste, vreo trei la kukta si restul cum s-o nimeri.
Daca nu mi dai rateta pana spre seara fac borsul dupa capul meu. Nu garantez ce va iesi. Am o capatana mare de somn si vreo doua de crap. De Dunare. Am o reteta de la Mariana Fulger, superba, am facut-0, a iesit excelent. Dar n-am apa de Dunare.
Daca se intampla ceva... tu esti de vina! Dixit, bre!
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-11-25 11:10:10
         
 
  Vinul roșu cu cola este ceva oribil. Se amestecă un produs natural cu unul... mortal. Știi că prin 90 pe sticlele de cola scria "rețetă Est". Acum nu mai scrie. În Franța, de-un paregzamplu, cola este mult mai ieftină ca la noi. Iar la noi este mai scumpă decât laptele.
La fel de oribil este vinul în care se pună apă. Tot pe la începutul anilor 90 am rămas fără câteva delegații de oameni de afaceri din Franța fiindcă la cel mai prima restaurant din Buzău garsonii îi puneau franțuzului vin în pahar (cam jumătate), apoi apă minerală. Și îi învățasem că francezii se simt jigniți dacă le pui apă... În fine, franțuzul trebuie întâi să deguste vinul, apoi să spună că-i place sau nu. La ei în restaurant dacă un vin nu îți place garsonul ia sticla desfăcută și aduce alta, cu alt vin. Așa că franțujii mei, ofuscați, se ridicau de la masă și se duceau naibii afacerile...
O poantă auzită în Franța: între vinul roșu și cel alb nu este nici o deosebire; de ce? urina are aceeași culoare, indiferent ce vin bei.
Continuă cu rețele. Aștept borșul de pește, că tot se mănâncă în post.
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-11-22 15:58:58
         
 
  ,,doar ouale se bat cu sare si cu vin
si se rastoarna`n vas cu`n pic de gin``

în post ouăle nu se bat
e interzis, de ești creștin
evită, carne, brânză, vin
precum și ouă sau... cârnat
 
Postat de catre BBBB aaaaaa la data de 2006-11-22 15:08:57
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
         
 
  L-a intrebat Aglaea pe Stamate
Tie cum iti plac ouale mai frate ?
(ce I-a raspuns ? ma strang un pic din spate)
Mie draguta mea, imi plac rujate

'terente ~Numai bine!~
P.S. imi cer scuze, da fu fapt real :)
 
Postat de catre Horia Ivascan la data de 2006-11-22 15:02:54
         
 
 

hazlie Dle Aurel dar sunt nemultumit ca nu prinde a public si chiar eram hotarat sa renunt... desi urma una cu bors si peste...
va multumesc mult de trecere si interes!
(merge si pietroasele cu coca...)
:))

`tery
 
Postat de catre Ernesto Che Guevara la data de 2006-11-22 12:10:38
         
 
  Hazlie rețetă! Vinul trebuie să fie alb, nu-i așa? Și, probabil, sec. Interesantă chestia cu ginul. Aș face rețeta, dar nu suport ceapa prăjită. Așa că beau vinul, este roșu, de Pietroasele. Cu ginul nu prea mă împac. Apropo de gin. Cel autentic, englezesc. Pe la noi sunt numai făcături. Ca și whisky-ul, de altfel. Ți-o spune, cu mare lipsă de modestie, expertul care s-a școlit pe-afară. Așadar, la fabricarea ginului se folosesc fructe de ienupăr, dar și boabe de coriandru. Care coriandru era exclusiv din România. După seco-rebeliunea din 89 noi, ca proștii, am pierdut piața, datorită "reformei" agricole. Au pus mâna pe ea bulgarii.
Revin la gin. Știi cum se cheamă ginul făcut în Covasna? Cova-gin!
Am făcut macaroane după rețeta pe care ne-ai dat-o. Super! Am în casă multe cărți de bucate și le păstrez doar pentru a nu face cum scrie acolo.
 
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-11-22 11:20:26
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23949
Comentarii: 120070
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE