FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit şi domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spaţiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să îşi asume identitatea. In spaţiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Şi m-am gândit : de ce să se permită acest amestec greţos de persoane, personalităţi şi anonimi la limita patologicului ? Cui serveşte ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenţii pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aş face un site şi nu aş urmări să câştig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aş proceda aşa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiţi pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Şi, la cerere, să poţi publica sub pseudonim DE OM, dar să ştii mereu că nu poţi sări calul fără să îţi fie dată în vileag identitatea (cât timp îţi vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase şi te iei ba de unul, ba de altul să îţi asumi consecinţele). Nu să îşi permită un oarecare să jignească, la nesfârşit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, aţi văzut care a fost reacţia mea la ce se întâmplă aici : am atras atenţia, în câteva rânduri, că nu e ok şi m-am cărat, între timp am scos o carte, mulţumesc editurii Vinea pt încredere şi omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intenţiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalităţile discutabile de acţiune, de până acum.

Mai bine faceţi curaţenie, schimbaţi regulamentul, ţineţi oamenii de valoare care îşi asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuţ Caragea e scârbit, eu m-am cărat şi cu ce rămâneţi în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, şi care, în afară de un umor plafonat şi dubios, nu are nimic ?

Nu vă supăraţi, e doar o supoziţie : am bănuiala că dumnevoastră sunteţi, în realitate, Ecsintescu şi reuşiţi, astfel, să vă împliniţi faţeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greşesc în supoziţia mea, numai bine tuturor şi atenţie ce oameni pierdeţi şi scârbiţi şi mai ales pt cine şi ce !




Parcurge cronologic textele acestui autor
Text anterior       Text urmator
Nu puteti adauga comentarii acestui text
DEOARECE AUTORUL ACESTUI TEXT NU PERMITE COMENTARII SAU NU SUNTETI LOGAT!

  Comentariile userilor    
         
 
  Ca de obicei, foarte interesant...

Mie cel mai mult imi place...

"Ironia soartei. Subtilă şi maliţioasă, minunea tinde mereu să se confunde cu firescul."

as face doar o mica observatie, desigur, o parere personala... Ironia aceasta este firescul... trebuie doar sa invatam sa intelegem si sa acceptam asta...

am citit cu placere... si votez...

cu stima

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-09-25 22:48:29
         
 
 
Simona, n-ai de ales, ia-le grămadă.

Mariana, tu mereu transpui fără să mă "traduci".

Aurel, am corectat (bine că n-a văzut Nicolae că iar mă degrada). Cu Isus o las aşa că sînt păgîn.
 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-09-25 15:55:24
         
 
  Mereu aceleasi aforisme profunde, pline de substanta. Cornele, daca esti catolic sau unit mergi pe "Isus", daca nu pe "Iisus", forma ortodoxa. Atentie" "creeaza": a lucra - lucreaza/ a crea - creeaza.  
Postat de catre Aurel Ganea la data de 2006-09-25 15:08:00
         
 
  Se simte influenţa textului pe care l-ai tot prezentat. Biografia unui om sunt câteva semne scrise pe retina inimii într-o caligrafie care diferă de la individ la individ. Un om blazat e un suflet conştient că mai mult era oricum zadarnic. Timpul ne îndură pe noi, dar cine ştie mai bine decât clipa, cât de părelnică îi e trecerea? Distanţe se adâncesc continuu între oameni, direct proporţional cu sentimentul de fericire sau cel de neputinţă. Nu te iubeşte nimeni prea mult timp, dacă eşti fericit şi nici dacă eşti condamnat la mizerie. Nu mă mai gâlcevesc cu tine. Ai scris frumos. Mă bucur să percep adevăratul Corneliu. O zi fericită.  
Postat de catre Mariana Fulger la data de 2006-09-25 12:58:54
         
 
  O delectare pentru ochi şi pentru minte. N-aş putea să aleg; toate îmi par la fel de valoroase.  
Postat de catre Simona Dobrescu la data de 2006-09-25 12:23:59
Parcurge cronologic comentariile acestui autor
Text anterior       Text urmator
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23972
Comentarii: 120095
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE