FORUM   CHAT  REVISTA EUROPEEA  AJUTOR  CONTACT    
arbitraj. miza - curatarea site-ului
Text postat de Corneliu Traian Atanasiu
cu referire la problemele de aici :

http://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php?afiseaza_articol_nelogat=21971

Exact ieri vroiam să dau pe un alt site literar ideea la care s-a gândit și domnul Peia. Asta trebuie de făcut, pt a avea un spațiu virtual de calitate : să concepi un sistem prin care omul să fie obligat să își asume identitatea. In spațiul virtual la care m-am referit, o tipă cu ,,nume,, de comedioară romantică nu îl mai lăsa pe un tip care are un volum scos, postează cu numele lui, e cunoscut, a făcut ceva până acum, etc. Și m-am gândit : de ce să se permită acest amestec grețos de persoane, personalități și anonimi la limita patologicului ? Cui servește ? Nici măcar numărului crescut de click-uri, fiindcă, până la urmă, site-ul parazitat de prea multe non-valori ajunge un cerc închis, de nivel cultural scăzut, o simplă mahala cu pretenții pseudo-literare.

Eu, dacă mi-aș face un site și nu aș urmări să câștig bani din el, cum e cazul acestuia, care nici măcar nu e înscris în trafic.ro and stuff, aș proceda așa : când vrei să te înscrii pe site, îmi trimiți pe mail copie de pe buletin, numele tău real, tot. Și, la cerere, să poți publica sub pseudonim DE OM, dar să știi mereu că nu poți sări calul fără să îți fie dată în vileag identitatea (cât timp îți vezi de literatură rămâi anonim, dar dacă te apucă puseuri belicoase / caterincoase și te iei ba de unul, ba de altul să îți asumi consecințele). Nu să își permită un oarecare să jignească, la nesfârșit, sau să strice imaginea unui scriitor, a unui om care chiar face ceva.

Domnule Corbu, ați văzut care a fost reacția mea la ce se întâmplă aici : am atras atenția, în câteva rânduri, că nu e ok și m-am cărat, între timp am scos o carte, mulțumesc editurii Vinea pt încredere și omului de cultură Nicolae Tzone, aici intru extrem de rar, iar acum chiar cred că e important să spun aceste lucruri, poate intențiile dumneavoastră bune nu se mai opresc în modalitățile discutabile de acțiune, de până acum.

Mai bine faceți curațenie, schimbați regulamentul, țineți oamenii de valoare care își asumă identitatea. Până una alta, iată că Ioan Peia e scârbit, Ionuț Caragea e scârbit, eu m-am cărat și cu ce rămâneți în schimb ? Cu un pseudonim care nu va fi niciodată nimic în literatura română, și care, în afară de un umor plafonat și dubios, nu are nimic ?

Nu vă supărați, e doar o supoziție : am bănuiala că dumnevoastră sunteți, în realitate, Ecsintescu și reușiți, astfel, să vă împliniți fațeta ludic-agresivă pe care v-o simt. Altfel nu se explică.

Îmi cer scuze dacă greșesc în supoziția mea, numai bine tuturor și atenție ce oameni pierdeți și scârbiți și mai ales pt cine și ce !




           
Puteti adauga comentarii acestui text
   
Comentariul dvs.
 
 

  Comentariile userilor    
         
 
 
Cornelia, bucuria este despovărată, este ceea ce îți permiți să trăiești (oarecum iresponsabil) acum și aici. Cînd, în clipe de candoare, uiți de tot răul, de toate amenințările, de faptul că există viitor și trecut. Ignori fericit orice greșeli. Mai precis: nici că-ți mai pasă de ele.

Andrei, chiar dacă n-ai s-o cumperi, știi deja ce pierzi.

 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-09-27 07:59:07
         
 
  Votez, pentru o prezentare admirabila, o prezentare care atrage cititorul, il imbie sa cumpere cartea...

multumesc pentru acest semnal special...

cu stima

petre
 
Postat de catre Andrei Petre la data de 2006-09-27 00:17:14
         
 
 
Voi doi, Elia și Dan, sînteți cititori prea buni să nu fi înțeles că (punctez doar pentru că sînt un pisălog):

- noțiunile sînt vax, important este să ai și intențiile și exercițiul, adică să treci la fapte;

- intențiile pot fi realizate și implicit, fără să le fi formulat ca principii, totuși printr-un efort voluntar de a nu rămînd doar cum a dat Domnul;

- practicarea „serioasă, persistentă și inteligent㔠(și implicită chiar) a celor trei principii înseamnă deja a te bucura de ceea ce ai, de ființa ta binevoitoare, generoasă, modestă și plină de gratitudine – și mai ales perfectibilă;

- "ameliorîndu-ți ființa, îți vei îmbunătăți și calitatea vieții, vei fi mai ferit de depresii și anxietăți, vei deveni mai rezistent la pierderi și la stres, vei fi mai vesel și mai prietenos.

Voi sînteți deja pe cale și savurați din cînd în cînd bucuria vieții (bune).



 
Postat de catre Corneliu Traian Atanasiu la data de 2006-09-26 17:32:23
         
 
  Încă un motiv pentru care nu te poți bucura de ceea ce ai e, în experiența mea, însăși capacitatea de a vedea prea departe în lanțul de cauze și efecte. Ceea ce te dărâmă cel mai tare e starea pe care o capeți conștientizând că cei din jurul tău, ce intră la categoria ceea ce ai, dar și la cea: parteneri la ceea ce ai, se lasă pradă unor greșeli atât de evidente cu niște consecințe pe care tu le prevezi și încerci să îi avertizezi în zadar.  
Postat de catre cornelia claudia iakab la data de 2006-09-26 16:09:31
         
 
  Și mie îmi place să citesc astfel de lucruri. Dar din alte motive. Chiar dacă ai impresia că e suficient să ai noțiunile (deși sunt conștient că Elia glumește puțin) nu cred că te poți schimba prea ușor.
Cum să ai înțelegere când toata viața te-ai crezut buricul pământului ?
Cum să ai recunoștință când ești veșnic nemulțumit ?

Totuși, de ce îmi place textul ? Uneori am impresia că am trăit toate astea. Deja vu. Că am reușit în multe momente să mă bucur și să savurez bucuriile vieții. Fără să conștientizez, fără să am noțiunile teoretice. Ca și personajul lui Moliere, făceam proză fără să știu.

 
Postat de catre Dan Norea la data de 2006-09-26 15:47:34
         
 
 
Imi place sa citesc altfel de lucruri. Imi dau impresia ca ma pot schimba, ca nu e greu, odata ce mi-am insusit notiunile.:)

Daca acord un vot, o fac pentru calitatea prezentarii acestei carti.

 
Postat de catre elia david la data de 2006-09-26 14:43:40
     
Pseudonim
Parola
Nu am cont!
Am uitat parola!

 
Texte: 23945
Comentarii: 120070
Useri: 1426
 
 
  ADMINISTRARE